Kapaszkodj meg: egyszerre 31 új dallal jelentkezett Taylor Swift

The Tortured Poets Department igazából egy dupla album.

A várakozásnak vége: megérkezett Taylor Swift legújabb albuma, és aztán egy váratlan meglepetés is. Az énekesnő idén februárban, a Grammy-gálán jelentette be a tizenegyedik lemezét, mely a The Tortured Poets Department címet kapta. A korong érkezése előtt egy dalt sem hallhattunk róla, így a rajongók tűkön ülve várták a megjelenést, hogy egyben hallgathassák meg a 16 tracket – amiből aztán 31 lett.

A sztár ugyanis pár órával azután, hogy elérhetővé vált az anyag, elárulta, hogy igazából egy dupla albummal készült, és kiadott még 15 meglepetés dalt The Tortured Poets Department: The Anthology címmel. 

Rengeteget írtam az elmúlt két év során, és mindent meg akartam osztani veletek, szóval itt a TTPD második felvonása, a The Anthology. 15 bónusz dal. És a történet már nem az enyém, hanem a tietek

– írta a közösségi oldalain.

A szerzeményeken keresztül a sztár elmondása szerint élete legszomorúbb történetét meséli el, ugyanakkor leszögezte, hogy ezt a fejezetet már maga mögött hagyta.

Az album olyan új munkák gyűjteménye, melyek egy rövid és végzetes időszak eseményeit, véleményeit, és érzelmeit mesélik el, ami egyszerre volt szenzációs és elkeserítő. A szerző életének ezen időszaka már véget ért, ezt a fejezetet lezárta maga mögött. Nincs semmi, amit meg kéne bosszulni, nincs elégtétel, mert a sebek már begyógyultak. És ha jobban belegondolok, jópárat közülük magamnak okoztam. A szerző teljes mértékben hisz abban, hogy a könnyeink mennyeivé válnak papír és toll formájában. Ha elmeséltük a legszomorúbb történetünket, szabaddá válunk tőle

– mutatta be a lemezt Taylor.

A korongon két közreműködés is helyet kapott: a The Florence + the Machine-nel közös Florida!!!, és a Post Malone közreműködésével készült Fortnight, ami egyben az első kislemezként is szolgál. A hozzá készült videó magyar idő szerint szombat hajnali 2-kor érkezik.