Lil Frakk: „Az ötödik lemezemet is kiadom, de ne kérdezd, hogy mi a helyzet, mert úgyis kihagyom”

Öt évvel ezelőtt éppen áprilisban jelent meg debütalbumával az akkor még ifjúkorú rapper, Lil Frakk, az Írj már vissza Gyurcsány Feri szintén áprilisi megjelenésénekpedig már 6 éve. A más tekintetben is szülinapos hónap 12. napján látta elérkezettnek az előadó az időt, hogykorszaklezáró nagylemeze, az „Innen a név”bemutatkozzon. Frakk együttműködői között híresek és feltörekvők alkotnak egy műfajilag színes, új, nagy egészt: Sisi, Co Lee, és Huzugha, míg producerként DOÓR, a toldyuuso, és meglepő módon a house zenében utazó, Csodaszoba. Az óriási eredettörténetet és meglepetés vendégeket magában foglaló lemezbemutató koncert az Akvárium Klubban lesz április 19-én

Ami rólam sokat elárul, hogy régebben, amikor elmentem utazni valahova és kimaradt a csomagból a fogkefe és/vagy atörölközőmagasan tettem rá. Most meg már automatikusan a papucsomat is viszem. Ez a felnőttesebb gondolkodás az új lemezemen is megjelenik – mesélte áprilisban 25. szülinapját ünneplő Babaitisz Jorgosz, vagy akit manapság mindenki csak Lil Frakként emleget a hiphop szcéna élén.

Az Innen a névről elárulta Frakk, hogy témájában önreflektívebb, műfajilag pedig sokkal bátrabb, a poposhangzáson túlmutató zenék kerültek fel a lemezre – olyanok, mint például egy rock és világzenei, magyar klasszikus, a Ghymes hangmintáit kölcsönző trekk (a „BOSZI” Co Lee feat.-tel), vagy épp egy hiphop lemezen teljesen rendhagyó house-zene a Csodaszobával közös „Kutyahouse”-on. Sőt még a drum’n’bass himnusz, a Chase & Status „Baddadan” magyar verziója is megszületett Sisivel közösen a „Badacsony” szellemében. 

„Csakis olyan közreműködők vannak az Innen a néven, akik frissek, és akiket én is izgalmasnak találok most, újvonalasként teljesen felfrissítették a magyar könnyűzenét. Durvabelegondolni, hogy ők már egy utánam lévő generáció, hanem is korosztályban, hanem a zenei paletten – mondta el Frakk. 

A projekt executive producere a Co Lee-vel, Brenkával és Solére-rel is dolgozó DOÓR volt, de Frakk először más producerekkel is osztozott a lemezen, olyanokkal, mint a Beton.Hofi új albumát részben produceráló duó, a toldyuuso-val vagy az underground, elektronikus párossal, a Csodaszobával.

Frakk egyik legmélyebb, elmúlt egy évét bemutató dalában, a„Sziluett”-ben pedig egy újhullámos popelőadó, művésznevén Huzugha énekel, akinek nevére egyre többen kapják fel a fejüket. A felvételt Frakk úgy nevezett, mint: a „Menedzser” című, első felvezetőjének inverze, a korábbi előfutárok, a „Django” és a „Hideg” hangulatát viszi tovább. 

Habár a fogkefe, a fogkrém és a papucs is bent van a bőröndben, de a kontaktlencse folyadék még beszerzőben, ugyanis az albumra még fel fog kerülni néhány szám. Ettől függetlenül lezárult egy korszak, Frakk pedig mindezt az Akvárium Klubban ünnepli meg április 19-én. JEGYEK MÉG KAPHATÓK!