A boldog életre szeretne inspirációt adni Benjamin Ingrosso

Lady Gaga és Madonna producereivel dolgozott együtt a dalon.

Benjamin Ingrosso csak úgy ontja magából a „feel-good” dalokat: hetekkel ezelőtt a Kite szóló, illetve nem sokkal később az Olly Alexander közreműködésével készült remixét osztotta meg a nagyérdeművel, most pedig első európai turnéjának névadó daláról rántotta le a leplet. A Better Days c. szerzeményét Vargas & Lagola vette kezelésbe, akik olyan előadókkal dolgoztak már, mint Lady Gaga, Madonna, Avicii, Sia, Katy Perry, vagy éppen Agnes.

Ingrosso saját életéből merít ihletet, ugyanis az a missziója, hogy pozitivitást és szeretetet terjesszen, a hangzásvilágát pedig a gyerekkora hangjai és zenéje inspirálta, főként a svéd pop dallamai.

A dal a reményről, a fiatalos naivitásról és a jobb utáni vágyról szól. A szöveg valamilyen módon leírja a személyiségemet – mindig a pozitívumot akarom látni, és hinni, hogy minden a legnagyobb rendben lesz. A hamarosan megjelenő albumom összes dala a jelenlegi lelkiállapotomat írja körül és a boldog életre való törekvésemet mutatja. Szeretetet akarok terjeszteni!