A jelenlegi párjáról is énekel Olivia Rodrigo az új lemeze bővített változatán

Íme a GUTS (Spilled)!

Tavaly szeptemberben jelent meg Olivia Rodrigo várva várt második albuma, a GUTS, most pedig megérkezett a folytatás is, méghozzá a lemez bővített kiadása formájában. A deluxe változat a GUTS (Spilled) címet kapta, és 5 bónusz dal kapott helyet rajta. Négy ezek közül már korábban is elérhető volt, azonban kizárólag a korong különböző bakelit verzióin, egy pedig egy vadiúj szerzemény.

Az obsessed ismerős lehet azoknak a rajongóknak is, akiknek nincs meg a bakelit, amin rajta van, ugyanis még a megjelenése előtt belekerült az énekesnő jelenleg is futó világkörüli turnéjának dallistájába. A koncert egyik legenergikusabb pillanata a dal: a sztár hol ugrál, hol a földön vonaglik rá, miközben arról énekel, mekkora megszállottja lett a párja exének, a végén pedig gitárt is ragad. A hangszer fókuszba került a stúdióváltozatban is, ami egyébként abszolút nem okoz csalódást az élő verzióhoz képest sem.

A szerzeményhez videó is forgott, amiben az énekesnő megrendezte az exek bálját.

Az obsessed mellett a girl i’ve always been, a scared of my guitar és a stranger is a GUTS-ra készültek eredetileg is, míg a so american már az album megjelenése után íródott. A dalban Olivia a jelenlegi kapcsolatáról énekel, és a brit színészről, Louis Partridge-ről áradozik benne. Erre több jel is utal a szövegében, például, hogy megemlíti, melyik oldalon vezetnek az amerikaiak, és azt is, hogy fel szokta venni a párja ruháit – a sztáron többször láthattuk már képeken Louis ruhadarabjait.

Elmondása szerint a so american megjelenése miatt a legizgatottabb, ami nem csoda, hiszen két szakítós album után ez az első igazi szerelmes szerzeménye. Szép keretet is ad a track a deluxe lemeznek, ugyanis az első dal rajta az all-american bitch, amiben negatívumként jelenik meg a nemzetisége, a so american-ben pedig már pozitívumként.

Olivia jelenleg a második turnéjával járja a világot. A koncertsorozat februárban startolt el Palm Springs-ben, április végén pedig Európa felé veszi vele az irányt, ahol olyan városokban lép fel, mint Dublin, London, Amszterdam, Berlin, Párizs, Lisszabon, Köln, vagy éppen Koppenhága.