Megjelent a Giant Rooks új lemeze

A német indie-rock zenekar, a Giant Rooks tavalyi Sziget fesztiválos fellépése után önálló magyarországi koncerttel tér vissza, március 23-án, a Dürer Kertben is bemutatja How Have You Been? című új albumát.

A zenekar 2015-ös megalakulása óta Frederik Rabe (ének), Finn Schwieters (gitár), Luca Göttner (basszusgitár), Jonathan Wischniowski (billentyűs hangszerek) és Finn Thomas (dobok) olyan slágerekkel hódították meg az indie színteret, mint a „Wild Stare” és a „Morning Blue„. Debütáló albumuk, a Rookery (2020) több mint 200 millió streamelést gyűjtött össze, és a német albumlisták 3. helyéig jutott. 2022-ben a zenekar kiadta eddigi legnagyobb dalát, a „Tom’s Diner„-t, az AnnenMayKantereit-tel közösen, amely világszerte listavezető lett, és több mint 3 milliárdszor streamelték.

A Giant Rooks most folytatja útját a várva várt második albumuk, a How Have You Been?megjelenésével. Az album címe egy egyszerű, de elgondolkodtató kérdést tesz fel, egy mély és őszinte hangot megütve, amely a zenekar fejlődését és érettebb hangzását mutatja. A „Morning Blue”, a „Bedroom Exile” és a „Somebody Like You” és a „For You” című számok már korábban megjelentek, február elején pedig végre a teljes album is elérhetővé vált. A 14 számos album könnyedén szövi össze a felemelő dallamokat és a melankolikus pillanatokat, kiváló kísérőzene, hogy velünk tartson 2024-ben, hamarosan pedig Sziget fesztiválos fellépésünk után, ismét megtapasztalhatjuk milyenek a Giant Rooks energikus koncertjei.

jegyek / Facebook esemény