Közkincs lett Mickey egér, jön is a horrorfilm belőle

Az alkotás idén márciusra várható.

Idén január 1-től Mickey egér legkorábbi változata már nem csak a Disney-é, ugyanis a mesefigurát már nem védi a szerzői jog, így bárki szabadon felhasználhatja – a rendező, Jamie Bailey és a csapata pedig hamar kaptak is az alkalmon, és horrorfilmet készítettek a híres egér főszereplésével. A Mickey’s Mouse Trap, vagyis Mickey egércsapdája a tervek szerint márciusban kerül bemutatásra, és már az előzetest is megkaptuk hozzá.

A slasher horror-vígjáték története egy fiatal nővel indul, akinek meglepetés szülinapi bulit szerveztek egy vidámparkban. Azonban az álomszülinap hamar rémálommá válik, amikor is egy Mickey-jelmezbe öltözött gyilkos célba veszi és öldökölni kezdi a baráti társaságot. 

A móka, a barátok, és a vadászat helye. Az egér kiszabadult

– áll a trailerben.

A rendező így fogalmazott az alkotással kapcsolatban:

Steamboat Willie-ből ismert Mickey egér gyilkolássza az embereket. Nevetséges az egész! Csak poénból csináltuk, jól szórakoztunk a munkálatok során, és ez szerintem meg is látszik a végeredményen.

Nem Mickey egér az egyetlen mesehős, aki horror-szörnyé alakult az elmúlt időszakban. Micimackó is áldozatul esett a trendnek, és vérengző vadállatot csináltak belőle a Vér és méz című alkotásban, a hírek szerint pedig hamarosan érkezik a Bambi-horror is.