12 érdekesség, amit nem tudtál Joshua Bassett-ről

Tudtad, hogy egy sorozatban szerepelt Jenna Ortegával?

Joshua Bassett 2017-ben, 17 évesen kezdte színészi karrierjét, majd 3 évvel később a zenei életbe is betört, mikor is kiadta első szóló kislemezét. Leghíresebb szerepe Ricky Bowen a Disney+-on futó High School Musical sorozatban, az évek során pedig 4 EP-vel is megörvendeztette a rajongóit. Íme 12 dolog, amit érdemes tudni az énekes-dalszerző-színész srácról!

1. Nagy családban nevelkedett

Joshua 2000. december 22-én látta meg a napvilágot a kaliforniai Oceanside-ban, és itt is nevelkedett, méghozzá igencsak nagy családban, ugyanis nem kevesebb, mint 5 testévre van, akik közül az összes lány.

2. Soha nem járt suliba

Lehet, hogy a leghíresebb szerepe egy olyan sorozatban van, ami egy középsuliban játszódik, azonban ő maga soha nem járt suliba, hiszen mindig is magántanuló volt.

3. Már egy évtizeddel a HSM sorozat előtt a HSM-ben szerepelt

Egészen kiskorától kezdve érdekelte a színház világa, első szerepét pedig 7 évesen zsebelte be a helyi színjátszó kör produkciójában – ami a High School Musical volt. Azóta több, mint 30 darabban tűnt fel.

4. A nagy áttörés előtt annyira szegény volt, hogy a kocsijában aludt

16 éves korában Los Angeles felé vette az irányt, hogy beteljesíthesse az álmait, azonban a siker előtt nem élt éppen fényűző életet. Mi több, olyan kevés pénze volt, hogy a kocsijában kellett aludnia.

5. Egy sorozatban szerepelt Jenna Ortegával

Még a HSM széria előtt láthattuk A zűr közepén című Disney sorozat harmadik évadában, Jenna Ortegával az oldalán.

6. Majdnem szerepelt a Sabrina hátborzongató kalandjaiban is

Ha egy párhuzamos univerzumban élnénk, Harvey karakterét Joshua játszotta volna el a Sabrina hátborzongató kalandjai című Netflix sorozatban.

Nagyon közel voltam, hogy kapjak egy szerepet a Sabrinában. Vagy én, vagy Ross Lynch. De ő kapta végül. Nagyon örülök neki, de reménykedtem, hogy van esélyem.

7. Fogalma nincs, mennyit keres a HSM sorozattal

2019-ben startolt el a High School Musical: A musical: A sorozat a Disney+-on, amin hatalmas sikert aratott, és azonnal nagy népszerűségre tettek szert a szereplői – azonban Joshua még most, 3 évaddal később sem tudja, mennyit keres vele, és ez egy tudatos döntés a részéről.

Így igaz, fogalmam sincs, mennyi pénzt kapok a High School Musical-ért. Mindig mondom a menedzsereimnek, hogy nem akarom tudni, hogyha aggódnom kell, szóljanak. Laktam a kocsimban úgy, hogy mínuszban volt a bankszámlám, így az érem mindkét oldalát láttam már, de nem szeretném, ha ez határozná meg az életem.

8. Nem hagyja, hogy a pénz megváltoztassa

Még mindig egy három éve vásárolt Honda Civic-ket vezet, és elmondása szerint csupán egyetlen egy saját cipője van, egy fekete-fehér Converse.

9. Rengeteg hangszeren játszik

Az éneklés mellett zongorázik, gitározik, játszik ukulelén, basszusgitáron, dobol, és egy kicsit szaxofonozni is tud. Nem semmi!

10. Kis híján meghalt 2021. elején

2021. januárjában lebetegedett, amiből az lett, hogy szeptikus sokkal és szívelégtelenséggel kellett kórházba mennie, és majdnem meghalt.

Az orvosok azt mondták, 30% esélyem van a túlélésre. Azt mondták, hogyha csak egy fél napot vártam volna azzal, hogy kórházba menjek, holtan találtak volna a lakásomban.

11. Szívügye a jótékonykodás…

…de tényleg. Mivel tudja, hogy milyen az, amikor 16 évesen pénz nélkül tengődsz, minden alkalmat megragad arra, hogy segítse a rászorulókat. Többek között a merch áruházából befolyt bevétel és több dalából származó pénz 100%-át jótékonysági célokra fordítja, csak úgy, mint a turnéja VIP jegyei árának egy részét is, amit ráadásul a rajongók dönthetnek el, hogy melyik alapítványnak szeretnék adni.

12. A debütáló albuma még várat magára

Bár az első teljes albuma megjelenése még várat magára, sok-sok dalt dobott azóta piacra – akár egy EP részeként, akár csak egy dalként.