Olivia Rodrigo-ról írta az egyik dalát Billie Eilish

Billie elmondása szerint félti Oliviát.

Billie Eilish-ban és Olivia Rodrigoban több közös dolog is van: az egyik, hogy mindkettejük munkásságában a balladáké a főszerep, a másik pedig, hogy mindketten roppant fiatalon váltak nagyon híressé. Billie pár évvel korábban robbant be a köztudatba, mint a 14 hónappal fiatalabb pályatársa, és most a Los Angeles Times-nak árulta el, hogy a kora miatt félti az énekesnőt – mi több, az egyik dalát is ő inspirálta.

Úgy gondolom, mindenkinek mások a tapasztalatai a szórakoztatóiparban. Senki nem élte még más életét, de attól még féltem Oliviát. Egyik pillanatról a másikra lett híres, és közben még csak egy kicsi, tündéri lány volt. Nagyon izgultam érte. Aggódtam, mert gyerekszínészként kezdte, és az emberek annyira furák tudnak lenni

– kezdte Billie.

A szerzemény pedig, amit Olivia inspirált, nem más, mint a Happier Than Ever albumon található GOLDWING. A track első pár sora egy templomi énekből van, amit kiskorában tanult Billie a Los Angeles-i gyermekkórusban, majd arról énekel benne, hogy a világ ki fogja használni a dal címzettjét.

Az előző albumomon van egy dal, a GOLDWING, ami tulajdonképpen Oliviáról szól. Ezt még soha senkinek nem mondtam el. Nem csak róla szól, de ő járt a fejemben, amikor megírtam. Akkoriban robbant be, és fiatalabb volt, mint én – addig még senki nem volt fiatalabb a zeneiparban nálam.

Nem csak a drivers license énekesnője iránt érez hasonlóan Billie, hanem a Barbie film egyik kulcsszereplője, Ariana Greenblatt iránt is.

Csak 16 éves! Szó szerint sírni tudnék, mikor ebbe belegondolok, mert magamat látom ezekben a fiatal lányokban.

Billie és Olivia egyébként a napokban közösen szerepeltek a Hollywood Reporter címlapján.