Érkezhet a Vörös, fehér és királykék folytatása

A könyv szerzője szeretne belőle második részt.

Idén augusztusban jelent meg a Vörös, fehér és királykék című film az Amazon Prime Video-n Nicholas Galitzine és Taylor Zakhar Perez főszereplésével, a siker pedig nem maradt el. A Casey McQuiston 2019-es regényén alapuló alkotás heteken keresztül a legnézettebb film volt a streaming platformon, és egy rakat új feliratkozót is nyertek vele. Jogosan merül fel tehát a kérdés, hogy számíthatnak-e a rajongók folytatásra, amire a könyv szerzője most pozitív választ adott.

Casey-t az Out magazin kérdezte arról, hogy tervez-e írni egy második részt, amire egy sejtelmes mosoly kíséretében azt felelte:

Persze, hogy szeretnék, de egyelőre ennél többet nem árulhatok el.

A film szereplői eddig a színészek sztrájkja miatt nem beszélhettek nyilvánosan az alkotásról, most viszont, hogy a sztrájk véget ért, mindkét főhős megköszönte a fanoknak a támogatásukat. Nicholas Galitzine így fogalmazott:

Az a szeretet, amivel Henry karakterét fogadtátok, az egyik legszívmelengetőbb dolog volt, amit valaha láttam. Nehéz volt eddig nem beszélni róla. Köszönöm, hogy annak láttátok, aki. Hatalmas öröm volt őt megszemélyesíteni.

Taylor Zakhar Perez pedig azt írta a közösségi oldalain:

Hatalmas hálával tartozom mindenkinek, aki velem tartott ebben a kalandban, és akiknek megérintette a lelkét a Vörös, fehér és királykék. Köszönöm, hogy én lehettem az Alexetek: megtiszteltetés volt az ő történetét elhozni a képernyőre.

A Vörös, fehér és királykék hivatalos leírása a következő: Mi történik, ha egymásba szeret az amerikai elnök fia és a walesi herceg? Mikor édesanyját megválaszják az Amerikai Egyesült Államok elnökének, Alex Claremont-Diazból (Taylor Zakhar Perez) azonnal afféle királyi herceg lesz amerikai módra. Jóképű, karizmatikus, zseniális – a mai fiataloknak szóló színarany a marketingcsapat kezében. Csak egyetlen gond van vele: Alex ellenségeskedése egy valódi herceggel, Henryvel az óceán túlpartjáról. És mikor a bulvársajtó kezébe jut egy fénykép Alex és Henry (Nicholas Galitzine) – a walesi trónörökös esküvőjén előadott – botrányos összecsapásáról, ez az amerikai-brit kapcsolatokra is hatást gyakorol. A család- és államfők kárenyhítési tervvel állnak elő: megrendezik a két rivális megbékélését.

Ami eleinte csak az Instagramnak szóló, megrendezett barátság, hamarosan elmélyül, és veszélyesebb lesz, mint azt akár Alex, akár Henry valaha várta volna. Hamarosan Alex azon kapja magát, hogy romantikus kapcsolatba bonyolódott a korántsem régimódi Henryvel, ami befolyásolhatja az elnökválasztási kampányt, a feje tetejére állíthat két országot, és kérlelhetetlenül felveti a kérdést: a szerelem végső soron megmentheti a világot? Miből merítsenek elég bátorságot, és lesz-e akkora hatalmuk, hogy azok legyenek, akiknek lenniük kell? Hogyan érjék el, hogy a valódi énjüket is kifejezhessék a politikai protokoll lépéseiben?