Billie Eilish: még mindig meg kell győznöm magam arról, hogy egy csinos lány vagyok

Az új zenéjéről, a stílusáról, és az identitásválságáról is mesélt az énekesnő.

Bár Billie Eilish legutóbbi albuma több, mint két éve jelent meg, és idén csupán két új dallal örvendeztette meg a rajongóit, melyek közül az egyik egy közreműködés, ez pont elég volt ahhoz, hogy bezsebeljen 6 Grammy-jelölést. Ezek közül a Barbie filmhez készült What Was I Made For? című dalával 5 kategóriában száll versenybe, köztük az év felvétele, és az év dala címekért is, a Labrinth-tel közös Never Felt So Alone pedig a legjobb pop duó/csapat díjra esélyes. Abban szinte biztosak lehetünk, hogy legalább ennyi jelölésre tesz majd szert a harmadik lemezével is, amiről most elárulta, hogy az utolsó simításokat végzi rajta.

Az énekesnő a Variety-nek mesélt az új anyagról, és elmondta, hogy más lesz, mint eddig bármi, amit hallhattunk tőle.

Más, mint az eddigi zeném, de nem ilyen fura, elidegenítő módon. Egyszerűen újnak érződik. Érezhető rajta a változás, ami az egyik kedvenc dolgom az életben

– ecsetelte.

A Los Angeles Times-nak arra is kitért, mi az egyik oka annak, hogy másnak érződik majd az új zene.

Mostmás a 20-as éveimben vagyok, és úristen, ez annyira fura. Még soha nem adtam ki zenét felnőttként. Mostanra érettebb lett a hangom, ami azt jelenti, hogy úgy tudok játszani vele, mint egy hangszerrel, ami nagyon király. El sem tudom mondani, mennyire kibaszottul élvezem ezt.

A még mindig csak 21 éves szupersztár azt is elárulta, hogy a Happier Than Ever korszak alatt egy kisebb identitásválságon ment keresztül. A védjegyévé vált fekete-zöld haját szőkére festette, amivel egy érettebb képet mutatott magáról a nagyvilág előtt, azonban a folyamat közepette elvesztette önmagát. A debütáló korongját követő siker az egekig repítette, de hamar rá kellett jönnie, hogy a valódi boldogság belülről, és nem mások véleményéből fakad.

2019-ben, amikor zöldre festettem a hajam, megállíthatatlan voltam. Szinte lebegtem a boldogságtól. Akkor úgy éreztem: ez az, végre boldog vagyok. Azelőtt még soha nem éreztem így, és nem akartam, hogy elmúljon. Aztán eltelt pár év. Ott volt a Covid. Kiadtam egy új albumot. Idősebb lettem, és újra embernek éreztem magam – nem voltam folyamatosan boldog. Voltak jó pillanataim, és rossz pillanataim. A tavalyi évem nagyon rossz volt. Folyamatosan csak az járt a fejemben, hogy 2019-ben annyira jól éreztem magam, mikor lesz újra olyan az életem?

Nem csak a frizuráját változtatta meg az énekesnő, de a stílusát is. Az egész internek felrobbant, mikor a tőle megszokott, bő ruhák helyett szűk fűzőben feszített a Vogue címlapján, és többé nem takargatta az alakját. Persze egy jó nagy adag kritika is követte a hirtelen váltást, elmondása szerint azonban soha nem az volt a célja, hogy az emberek ne szexualizálják a testét – egyszerűen régen nem érezte magát elég erősnek ahhoz, hogy szűkebb, testhez simulós darabokat viseljen.

Nem akartam, hogy az emberek lássák a testemet. Nem voltam elég magabiztos ahhoz, hogy megmutassam. Ha akkor megmutattam volna, teljesen összetört volna, ha negatív kommentekkel illetik az emberek. Mostmár nem érdekel, ha szexualizálnak, ami azért lehet, mert soha nem éreztem magam kívánatosnak és szexinek. Hogy őszinte legyek, soha nem éreztem magam nőnek, soha nem tartottam magam nőiesnek. Még most is meg kell győznöm magam arról, hogy egy csinos lány vagyok. 

Arról egyelőre nincs hír, hogy mikor érkezik Billie harmadik albuma, de reméljük, minél hamarabb.