Szenteltvízzel tisztították meg a templomot, ahol Sabrina Carpenter az új videóját forgatta 

A helyi püspök nem volt elájulva a kliptől.

Október 31-én, halloween napján jelent meg Sabrina Carpenter legújabb videója, mely a Feather című dalához forgott, és nem kis feháborodást váltott ki a katolikus egyház köreiben. Az énekesnő a kisfilm egyik jelenetét ugyanis a New York-i Annunciation of the Blessed Virgin Mary Church-ben, vagyis A Boldogságos Szűz Mária Angyali Üdvözlete Templomban vette fel, ahol egy rövid, fekete ruhában és fátyolban táncolt a díszes oltár előtt. Az oltárt pasztellszínű koporsókkal rakták körbe, melyeken a “RIP Bitch”, vagyis a “nyugodj békében, te kurva” felirat díszelgett, mellettük pedig látható többek között egy “good girls go 2 heaven”, magyarul “a jó lányok a mennybe mennek” feliratú angyal szobor, és egy könyv is, melyre az van írva, hogy “tampons should be free”, azaz “a tamponoknak igyenesnek kéne lenniük”. 

A hívők azonnal kiakadtak a sztárra, és azt kérdezték, hogy engedhette meg az egyház, hogy egy ilyen “obszcén” alkotáshoz használják a szent helyet. A helyi püspök, Robert Brennan elmondása szerint meglepő módon nem tudott a forgatásról, és finoman szólva sem volt elájulva a kliptől, mikor megjelent, ezért saját kézbe vette az irányítást. Rendkívüli misét tartott, melynek keretein belül többek között szenteltvízzel tisztította meg a templomot, hogy helyrehozza a “károkat”, amiket Sabrina okozott.

Természetesen az énekesnő és csapata nem okoztak fizikai károkat a több, mint 150 éves templomban, viszont az egyházmegye szerint megszentségtelenítették azt, ezért szükség volt az oltár újbóli felszentelésére.

A történtek levét a pap, Jamie Gigantiello itta meg, aki engedélyt adott a forgatásra: rögtön elvették tőle a plébánia vezetését, és nyomozást indítottak, hogy kiderítsék, hogy történhetett meg az eset. A egyházmegye a CNA-nek adott közleményében elmondta, hogy a plébánián benyújtott kérelemben Sabrina és a csapata ugyan nem részletezték a jeleneteket, melyeket a templomban terveztek felvenni, de az már a dokumentumokból is kiderül, hogy a kisfilm olyan erkölcstelen viselkedést mutat be, ami nem illik egy szent helyre.

A Feather című dal egyébként az énekesnő ötödik albuma, az emails i can’t send deluxe kiadásán kapott helyet, a videója pedig már több, mint 5,3 milliós megtekintésnél jár a YouTube-on.