Kenya Grace: a Strangers sikersztorija TikTokon

Valószínűleg a kiemelt képünk, de az is lehet, hogy még a headline-unk sem mond sokat jelenlegi formájában, és Kenya Grace neve sem ismerős. Nem véletlen, ugyanis a feltörekvő angliai énekesnő, dalszerző és producer mindössze néhány dallal rendelkezik, de máris olyan előadókkal versenyzik hazájában a hivatalos slágerlistákon, mint Doja Cat. De melyik dalról van szó és honnan ismerhetjük?

Kenya Strangers című dalával robbant be a köztudatba, pontosabban egyelőre csak a dala, az énekesnő arcát vagy nevét nem biztos, hogy máris össze tudjuk kötni. Pedig a héten pedig egy 10 éves rekordot is megdöntött hazájában: utoljára 10 évvel ezelőtt ült a dobogón egy olyan dal, amit női előadó énekel kizárólag, általa is lett megírva és még a produceri munkákat is kizárólag hozzá lehet kötni.

A 25 éves multitalentum dalait a hálószobájában szerzi, 3 hónappal ezelőtt pár nap alatt végzett a Strangers koncepciójával, dalszövegével és alapjával is – nem véletlenül létezik a bedroom pop kifejezés. Az pedig egyértelmű, hogy a soft-dnb elemekkel átszőtt dal nagyot megy hazájában, ugyanis az Egyesült Királyságban nagyon népszerű a stílus, évekkel ezelőtt nagyot ment Katy B hasonló stílusban, de nem kell messzire mennünk, ugyanis PinkPantheress is hasonló stílusjegyekkel átszőtt zenéje is a szigetországban népszerű.

Őrült év az idei, mert tavaly abba akartam hagyni a zenélést. Aztán kiraktam TikTokra egy részletet a dalból és megváltozott az életem

– mesélte Kenya a Billboardnak.

A TikTok volt az igazi nagy löket: sok esetben Grace csak részleteket oszt meg dalából közösségi média felületein, ugyanis sokszor így csak játszik ötletekkel és ha megtetszik neki valami, akkor folytatja – így született meg ez is. Amikor megosztotta először, az emberek felkapták és hamar virális lett és futótűzként terjedt a népszerű videómegosztó applikáción.

Azóta pedig már egy új kislemezt is piacra dobott, hiába nem csillapodik a Strangers-láz. Az Only In My Mind is hasonlóan lágy és könnyen fogyasztható ütemekkel rendelkezik.