Tarol a Netflix új horrorsorozata, Az Usher-ház bukása

A szériát Edgar Allan Poe művei inspirálták.

Nyakunkon a halloween, ilyenkor pedig sorra követik egymást az újabb és újabb horrorfilmek és horrorsorozatok a mozikban és a streaming platformokon egyaránt. A Netflix idén egy különleges szériával fűszerezte meg ezt az időszakot, melyet nem más inspriált, mint a horror sztorik nagymestere, Edgar Allan Poe, és aminek már a címe is az amerikai író és költő egyik legismertebb novellája előtt tiszteleg. 

Az Usher-ház bukása egy korrupt gyógyszervállalat fejese, Roderick Usher történetét meséli el, aki kénytelen szembenézni a sötét múltjával, miután egytől egyig mind a hat gyermeke rejtélyes és brutális halált hal. A sorozat a címadó alkotást veszi alapul modern köntösbe öltöztetve, de emellett rengeteg utalást tesz Poe más műveire is, a végeredmény pedig egyszerre lett félelmetes, humoros, és olykor megható.

Az alkotója Mike Flanagan volt, aki korábban olyan szériákat készített a Netflixnek, mint A Hill-ház szellemeA Bly-udvarház szelleme, a Mise éjfélkor, vagy éppen Az éjféli klub – már csak ezek alapján is garantált, hogy para jeleneketben, feszültségben, és meghökkentő csavarokban ezúttal sem lesz hiány. 

Több ismerős arcot is láthatunk az újdonságban, például Az éjféli klubból már jól ismert Sauriyan Sapkotát és Ruth Coddot, de mellettük még feltűnik benne Bruce GreenwoodMary McDonnellWilla FitzgeraldCarl LumblyMark HamillHenry ThomasCrystal BalintKyliegh CurranSamantha SloyanMatt BiedelKate SiegelRahul KohliDaniel JunT’Nia Miller, és Paola Núñez is.

A nézőknek egyből bejött a sorozat, és már a megjelenés utáni napon a harmadik helyre repítették hazánkban Netflix top 10 legnépszerűbb műsorainak listáján. 

Az Usher-ház bukása mind a 8 része elérhető a streaming platformon.