Véletlen egybeesés miatt született meg Lady Gaga és a The Rolling Stones közös dala

Íme a Sweet Sound Of Heaven!

7 év után idén októberben új albummal jelentkezik a The Rolling Stones, melyen egy Lady Gagával közös dal is helyet kapott. A Sweet Sound Of Heaven a korong második kislemeze, és az énekesnő elmondása szerint egy véletlen egybeesésnek köszönhetően született meg. Egy épületben stúdiózott ugyanis a legendás bandával, és már éppen végzett az aznapi teendőivel, amikor is szóltak neki, hogy Mick Jagger találkozni szeretne vele.

A Henson stúdióban voltam, a Joker filmre készültem, és már este volt, indultam volna haza, amikor valaki azt mondta, hogy Mick látni szeretne engem. Csak egy Micket ismerek, így elsétáltam a folyosó másik végében taláható stúdióba, kinyitottam az ajtót, és hirtelen olyan érzés volt, mintha a 70-es évekbe teleportáltam volna vissza

– kezdte.

Nem csak Mick, Keith, és Ronnie voltak a stúdióban, hanem Stevie Wonder is, és a banda közelgő lemezét hallgatták. 

Leültem a földre, és valaki végül a kezembe nyomott egy mikrofont. Mick rám nézett, mosolygott, és azt mondta: gyerünk, mutasd meg, mit tudsz. Hallgattam a zenét, aztán fénysebességgel jegyzetelni kezdtem, igyekeztem megtanulni a dalt, és énekeltem, ami csak eszembe jutott

– folytatta a sztár.

Mindeközben Stevie Wonder kísérte őket zongorán, amibe Gaga elmondása szerint az egész teste beleremegett. 

Játszottunk még pár órán keresztül, és mindenki nagyon izgatott volt, hogy ott voltam – ez számomra is nagyon izgalmas volt, és kissé hihetetlen is. 

A session után mindannyian hazamentek, és az énekesnő nem is gondolta volna, hogy lesz belőle valami, amíg másnap nem kapott egy üzenetet.

Azt írták, hogy Mick még aznap este fel szeretné venni velem a dalt. Úgy énekeltem, ahogy előtte még soha, csak vele.

A végeredmény egy több, mint 7 perces rock-gospel track lett, aminek egyébként a kissé lerövidített, 5 perces változatát is kiadták.

A The Rolling Stones új albuma, a Hackney Diamonds október 20-án kerül a boltok polcaira és a streaming platformokra.