Meghozta Ed Sheeran az idei ősz aláfestő zenéjét

Íme az Autumn Variations!

Megérkezett az ősz legváratlanabb szenzációja, Ed Sheeran Autumn Variations című lemeze. A korábbihoz hasonlóan ezt a korongot is a Grammy-díjas The National indie-zenekar tagja, Aaron Dessner produceri közreműködésével hozták tető alá, akit közös barátjukon, Taylor Swiften keresztül ismert meg az énekes.

A brit dalszerző azon zsigeri alkotók közé tartozik, akik képtelenek leállni a zenéléssel, és sorban döntögetik a rekordokat felvételeikkel. Amikor Ed májusban kiadta a Subtract-et, még arról mesélt, hogy eredetileg teljesen más dalokat tervezett megjelentetni, de családjában és baráti körében beállt változások, megpróbáltatások egy új irányba sodorták őt. Azt gondolhatnánk, hogy ezekhez a kiadatlan demókhoz nyúlt most vissza az előadó, de az Autumn Variations valójában egy még nem ismertetett stúdió-session alatt született tavaly ősszel.

A korong 14 dalának mindegyikét – Edward Elgar Enigma Variations című műve nyomán – Sheeran egy-egy barátja inspirálta. A Autumn Variations Ed vitatathatatlan tehetségének koncentrált bizonyítéka, ami akárcsak egy fénykép, tökéletesen ragadja meg az ősz bensőséges hangulatát. Az albumon felsejlik a magány, az elszigeteltség és a fájdalom letaglózó érzése, de emellett az elengedéshez szükséges felszabadító erő és az új kapcsolatok felemelő érzése is előbukkan. Csakhogy néhányat említsünk: az American Town című, inspiráló popzenével színezett fókuszdal azoknak lesz a kedvence, akik a forró, nyári napok alatt végig a szellős, levelekkel borított őszt várták, míg a Magical-t a romantikus, akusztikus szerzemények kedvelői fogják imádni, de Ed favoritja, a szívbe markoló Blue is felkerült a lemezre.

Ha mindez nem lenne még elég, október 2-án érkezik a kiadvány live verziója is, melynek különlegessége, hogy a hangfelvételeket a rajongók otthonaiban rögzítette a világsztár.