Meg akarták változtattatni Shakirával az egyik legnagyobb slágere dalszövegét

A csapata úgy gondolta, túl őszinte a szerzeményben.

Shakira idén olyan sikereket ért el a zenéjével, amire évek óta nem volt példa a karrierjében, azonban a magánélete már nem alakult ilyen fényesen. Tavaly szakított a volt párjával, Gerard Piquével, aki a hűtlenségével a több, mint 10 éves kapcsolatukat rúgta fel. Az énekesnő azzal a módszerrel dolgozta fel a fájdalmát, amihez a legjobban ért: kiírta magából, és slágert csinált belőle – így született meg az idén januárban megjelent Shakira: Bzrp Music Sessions, Vol. 53.

A dal eddig több, mint 622 milliós megtekintést generált a YouTube-on, a Spotify-on 787 millió lejátszásnál tart, és a slágerlistákon, illetve a TikTokon is hatalmasat ment, ám meglepő módon a sztár csapata először nem tartotta jó ötletnek kiadni a kislemezt. Hogy miért? Az énekesnő nem fogta vissza magát a dalszöveg megírása közben, és rendesen odaszólt az exének benne.

Amikor felvettem a dalt, a csapatom azt mondta: légyszi, változtasd meg, és ne is álmodj arról, hogy ezzel a szöveggel meg fog jelenni. Én pedig azt kérdeztem: miért ne? Nem az ENSZ nagykövete vagyok. Művész vagyok, és jogom van kiírni magamból az érzéseimet a zenémben

– nyilatkozta a Billboard magazinnak.

Elmondása szerint a zene számára terápia, és úgy gondolja, más embereknek is segíthet vele, ha őszintén énekel az érzelmeiről. 

Szerintem az olyan dalaim, mint a Bizarrap session vagy az, amit Karol G-vel készítettem, rengeteg nőnek adtak erőt, önbizalmat, és löketet arra, hogy kiadják magukból, ami bennük van.

Az énekesnő, aki egyébként nemrég költözött Barcelonából Miamiba, arról is mesélt, hogy élte meg a szakítást, és milyen hatással volt a karrierjére.

Az a helyzet, hogy akkoriban a párom volt a legfontosabb számomra. A párom, és a családom. De nehéz volt Barcelonában élni a karrierem szempontjából, ezért is volt csak harmadlagos számokra, és ezért van az, hogy 6 éve nem adtam ki albumot.

Habár mostmár gyorsabb tempóban tud a zenéjén dolgozni, hiszen az Egyesült Államokban jóval több producer és kollaborátor áll rendelkezésére, és a közös munkára az időpontok egyeztetése is sokkal egyszerűbben megy, mint Spanyolországból, egyelőre egyedülálló anyaként nezehen találja meg az anyaság és a karrierje közötti egyensúlyt. Az énekesnőnek és a volt párjának két közös gyermeke született: a 9 éves Milan és a 7 éves Sasha. 

Este lefektetem a gyerekeket aludni, és még azután megyek a stúdióba. Küzdelmes dolog, amikor nincs otthon egy férjed, aki ilyenkor vigyázhatna rájuk. Anyaként szeretnék minél többet jelen lenni az életükben, és minden pillanatot velük tölteni: suliba vinni őket, velük reggelizni, és játszani menni velük, de ezek mellett azért dolgoznom is kell.

Persze a szakítás nem csak a karrierjére volt hatással, de érzelmileg is megviselte – ennek ellenére azonban pozitívan áll a jövőhöz.

Én mindenemet a családomnak áldoztam. Én elhittem azt, hogy “amíg a halál el nem választ”. Hittem ebben a tündérmesében, ez volt az álmom magam, és a gyerekeim számára is. A szüleim vagy 50 éve együtt vannak, és még mindig úgy szeretik egymást, mint a legelején. Ez volt a példa előttem, ez az, amit szerettem volna magamnak és a gyerekeimnek is, de nem jött össze. Azt mondják, ha az élet citrommal kínál, csinálj belőle limonádét, és én pont ezt teszem.