15 dolog, amit tudnod kell Joe Locke-ról, a Heartstopper sztárjáról

Tudtad, hogy miatta módosítottak törvényt a szülőhazájában?

Joe Locke-kal tavaly hatalmasat fordult a világ: a Netflix sikersorozata, a Heartstopper, vagy magyar címén a Fülig beléd zúgtam már a megjelenést követően milliók szívébe lopta be magát, ezzel pedig egy csapásra milliók kedvencévé vált a Charlie karakterét alakító színész. Ez volt a legelső tévés szerepe, de azóta már megkezdődtek a Marvel szériájának a munkálatai is, amivel hatalmas álma vált valóra – és ez még csak a kezdet számára. A fiatal tehetség ma ünnepli a 20. születésnapját, ennek örömére pedig hoztunk pár érdekességet, amit érdemes tudni róla.

1. A Man-szigeten született

Joe a Man-szigeten látta meg a napvilágot 2003. szeptember 24-én. A sziget az Ír-tengeren fekszik, és a Brit-szigetek földrajzi középpontja. 

2. Egy kisvárosban nőtt fel

Douglas városában töltötte a gyerekkorát: a települést csupán nagyjából 27 ezren lakják, annak ellenére, hogy ez a Man-sziget fővárosa, és legnagyobb városa is egyben.

3. Ezekből a tárgyakból tett emelt szintű érettségit

A színész tavaly nyáron, pár hónappal a Heartstopper megjelenése után érettségizett le, emelt szintű vizsgát pedig történelemből, angolból, és politikai kultúrából tett.

4. 6 évesen kezdett el érdeklődni a színészkedés iránt

Először a helyi színházba járt meghallgatásokra, majd egy színész képzésre is beiratkozott.

5. A kezdetekben nem gondolta, hogy ebből fog megélni

Amikor elkezdett színészkedni, csupán hobbiként tekintett rá, ennek pedig az az oka, hogy előtte soha senkinek nem sikerült karriert csinálnia belőle a szülővárosából. Elmondása szerint nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy a Heartstopper alkotója, Alice Oseman, és a sorozat producerei meglátták benne a lehetőséget, és őt választották Charlie szerepére.

6. Már sulis korában is harcolt az emberi jogokért

Középiskolás korában három sulistársával együtt petíciót nyújtott be a kormányuk felé, hogy járjanak utána, hogyan tudnák segíteni a szíriai menekülteket.

7. Egy nyilvános meghallgatáson zsebelte be Charlie szerepét

Több, mint 10 ezer jelentkező közül választották őt a készítők.

8. A Heartstopper az első tévés szerepe

Nem semmi kezdés!

9. Sok mindenben hasonlít a sorozatbeli karakterére

Amikor először hallottam a meghallgatásról, elolvastam a képregényt, és rájöttem, mennyi mindenben hasonlítok Charlie-ra. Nagyon hasonlóak voltak a sulis élményeink is. Azért is szerettem volna részese lenni a projektnek, mert nem sok olyan műsor van, ami a felnőtté válás pozitív oldalait mutatja be queer emberként. Azt gondoltam, milyen szuper, hogy itt ez a történet, amivel megmutathatjuk a queer fiataloknak, hogy ők is megérdemlik a boldogságot

– mesélte.
10. Először 12 évesen bújt elő

Nem csak a Heartstopper-beli karaktere, Charlie meleg, de maga Joe is. 12 éves volt, amikor előbújt a családja előtt, aztán pedig az Instagram oldalán is. Hamar rájött azonban, hogy még nem állt készen arra, hogy az egész világ előtt felvállalja a szexuális orientációját, így törölte a posztot, és csak 3 évvel később, 15 évesen bújt elő ismét. 

11. A valóságban legjobb barátok Sebastian Crofttal 

Bár a sorozatban Charlie érthető okokból finoman szólva sem jön ki túlságosan jól Bennel, a valóságban a karaktert alakító Sebastian Croft Joe egyik legjobb barátja. 

12. Miatta módosítottak törvényt a szülőhazájában

Tavaly nyáron videóüzenetben hívta fel a színész a figyelmet arra az elévült törvényre Man-szigeten, miszerint a meleg férfiak nem adhatnak vért. Az egészségügyi miniszterük, Lawrie Hooper pedig hallgatott is a fiatal tehetségre, és nem sokra rá bejelentette, hogy kormány módosítani fogja a valóban idejétmúlt törvényt.

13. Hatalmas Marvel rajongó…

…így nagy megtiszteltetés volt számára, hogy szerepet kapott egy Marvel alkotásban. A WandaVízióspin-offjában, az Agatha: Darkhold Diaries-ben láthatjuk majd, mely jövőre érkezik. 

14. Egy ügynökségnél van Lily-Rose Deppel és Theo James-szel

A Markham Froggatt & Irwin szerződtette le, akik olyan sztárok karrierjét egyengetik még, mint Lily-Rose Depp, Dominic Cooper, Chiwetel Ejiofor, Theo James, vagy éppen Ruth Negga.

15. Ez az álomszerepe

Bár még csak most kezdte a karrierjét, nagy tervei vannak a jövőre nézve: elmondása szerint történelmet szeretne írni, és valami maradandót alkotni. Hogy mire gondolt pontosan? 

Nagyon szívesen lennék a Disney első LGBTQ+ hercege. Egy álom lenne

– árulta el.