Szakított a popzenével Doja Cat

Íme a Scarlet!

Megérkezett Doja Cat várva várt negyedik albuma, a Scarlet, azonban akik olyan popslágerekre számítottak tőle, mint a Say So, a Kiss Me More, vagy éppen a Woman, azok csalódni fognak. A rapper ugyanis a korongon szakított a popzenével, és egy elejétől a végéig hip-hop/r&b anyaggal tért vissza, melyen az énekhangja helyett a raptehetsége kerül előtérbe. 

Természetesen adanak rajta azért mainstreamebb, rádióbarátabb hangzású szerzemények is, mint például a Billboard Hot 100 slágerlista első helyéig menetelő Paint The Town Red, vagy éppen a frissen videót kapott Agora Hills, azonban a 15 track közül a legtöbb leginkább a 90-es évek hip-hop zenéjét idézi. Ez persze nem véletlen: a sztár már az album megjelenése előtt elárulta a Rolling Stone-nak, hogy a készítése során a legnagyobb inspirációi azok az előadók voltak, akiket kiskorában hallgatott.

Doja számára igencsak személyes a korong, aminek a borítóján két pók látható. Elmondása szerint ez a félelmeinek a legyőzését szimbolizálja, ellentétben az előző 3 albumával, melyeknek a borítóinak nem volt jelentése.

A felvezető Attention, az éra legnagyobb slágere, a Paint The Town Red, és a horrorfilmbe illő Demonsután a visszafogottabb szerelmes szám, az Agora Hills az új kislemez, a szerzemény klipje pedig a hangázához illően a 90-es éveket idézi.

A megjelenés örömére egyébként egy rajongóknak szánt eseményt hozott össze a rapper, ahol a közelmúltban történt bortányai után, például, hogy kijelentette, nem szereti a rajongóit, a kirakatra nagy betűkkel, vörös festékkel felírta a fanoknak, hogy:

Szeretlek ám titeket. 

Doja turnéra is indul a lemezzel október végén, ám egyelőre csak az amerikai dátumokat jelentette be.