Jövő tavaszra halasztották a Dűne 2. részének megjelenését

Eredeti tervek szerint novemberben került volna a mozikba.

Ha minden jól ment volt, november 3-tól nézhettük volna a mozikban a Dűne várva várt második részét, azonban sajnos nem így lett. A megjelenés dátumát ugyanis az írók és színészek jelenleg is zajló sztárjkja miatt eltolták, ráadásul nem is kevéssel. A jelenlegi tervek szerint négy teljes hónapot csúszik a premier, így csak jövő tavasszal, egészen pontosan egészen pontosan március 15-én lesz a bemutató.

A WGA és SAG-AFTRA szakszervezetek szabályzata szerint sztárjk idején a színészeik semmilyen formában nem népszerűsíthetik a filmjeiket, ami azt jelenti, hogy a Dűne sztárjai, például Timothée ChalametRebecca FergusonZendayaAustin Butler, vagy éppen Florence Pugh egy szót sem szólhatnának az alkotásról, és egy nyilvános eseményen sem vehetnének részt, így a bemutatón sem. A sztárjk idén július közepén vette kezdetét, és egyelőre megtippelni sem lehet, hogy mikor lesz vége, vagyis mikor jutnak olyan egyezségre, ami mindkét félnek megfelel.

A film első előzetese májusban érkezett meg, amit pedig a második követett június végén.

A második felvonásban tovább követhetjük Paul Atreides (Timothée Chalamet) útját, ahogy igyekszik beilleszkedni az Arrakis bolyó bennszülöttei, a fremenek közé, miközben bosszút tervez állni a Harkonneneken, amiért elpusztították a családját. A főhős mellett áll Csani (Zendaya), aki a fremenekkel együtt mindenben a segítségére van, azonban Paul válaszút elé kerül, és meg kell találnia az egyensúlyt a szerelmi élete és az univerzum jövője között.

A film munkálatai egyébként tavaly nyáron kezdődtek meg, és részben Budapesten zajlottak.