Rekordgyorsasággal fogytak el a jegyek Taylor Swift bécsi koncertjeire, Németországban 3 millióan próbáltak jegyet venni

Az énekesnő jövő nyáron kezdi meg európai turnéját.

Jövő nyáron hozza el Európába a rekordokat döntögető The Eras Tour nevű koncertsorozatát Taylor Swift, melynek során hozzánk legközelebb Bécsben láthatják kedvencüket a magyar rajongók. Az osztrák fővárosban 3 koncertet is ad augusztus 8-án, 9-én, és 10-én, és már a jegyvásárlás során is rekordot döntött: a 3 egymást követő show-ra ugyanis rekordgyorsasággal, csupán pár óra alatt fogyott el az összes, nagyjából 170 ezer jegy.

Németországban is kapkodtak a fanok a jegyekért, és nem kevesebb, mint 3 millió ember próbálta bebiztosítani a helyét a 7 koncert egyikére a 3 német városban. Az énekesnő Gelsenkirchenben 3 koncertet ad egy körülbelül 60 ezres stadionban, Hamburgban kettőt egy 57 ezer férőhelyes helyszínen, Münchenben pedig szintén kettőt egy csaknem 70 ezres befogadóképességű stadionban. Ez azt jelenti, hogy nagyjából 340 ezer rajongó jutott jegyhez az országban – kevesebb, mint az érdeklődők 13 százaléka.

Az adatokat a hivatalos jegyértékesítő, az Eventim küldte el emailben azoknak, akiknek sikerült jegyet szerezniük a koncertek egyikére.

Nem csak ebben a két országban fogytak el hihetetlen gyorsasággal a jegyek. Svájcban, Zürichben fél óra alatt telt meg mindkét koncert, ami 95 ezer eladott jegyet jelent, Franciaországban pedig egy óra után fel is kellett függeszteni a jegyárusítást, hiszen annyian próbálták megnyitni az oldalt, hogy az már technikai problémákat okozott.

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel már a jegyvásárlás is bonyolultabb módon zajlott, mint amit megszokhattunk. Az fanoknak ugyanis előzetesen regisztrálniuk kellett az email címükkel, melyre a szerencsés kiválasztottak kaptak egy kódot, amivel összesen 4 jegyet vehettek. Akik nem kaptak kódot, azoknak már esélye sem volt jegyet vásárolni.

Taylor európai turnéja 2024. május 9-én startol el Párizsban, és olyan városokat érint még, mint Stockholm, Lisszabon, London, Dublin, Madrid, Milánó, Amszterdam, vagy éppen Varsó.