Niall Horan: jelenleg Olivia Rodrigo-val dolgoznék együtt a legszívesebben

Az új albumáról, a turnézásról, a One Directionről, és az álom közreműködéseiről is mesélt az énekes.

Kicsit kevesebb, mint egy hónapja jelent meg Niall Horan harmadik albuma, a The Show, mely egy igencsak nagy mérföldkő a szólókarrierje során. Most a szerelmi bánat helyett inkább az élet hullámvölgyei és hullámhegyei inspirálták arra, hogy tollat ragadjon, nemrég pedig 5 év után a színpadra is visszatért: idén fesztiválokon, köztük a Szigeten is láthatjuk majd, jövőre pedig egy arénás világkörüli turnéra indul.

Az énekes az ír Vip magazinnak mesélt a legújabb korongjáról, a turnézásról, arról, hogy összeáll-e újra a One Direction (spoiler: ő nem tud ilyesmiről), elárulta, hogy melyik előadókkal dolgozna együtt a legszívesebben, és azt is, hogy kipróbálná-e magát színészként.

The Show című lemez nagy része a világjárvány idején íródott, és nagyban inspirálta az a bizonytalanság, ami pár éve az egész világot átjárta. Azonban Niall akkor sem csak szomorkodni akart a helyzet miatt, hanem a jó dolgokról is írt, amik ennek hatására felértékelődtek benne.

Ha nem a szívfájdalomról írsz, akkor egy másik szemszögből kell megközelítened a dalszerzést, és most éppen minden oké az életemben, szóval úgy döntöttem, az élet hullámhegyeiről és hullámvölgyeiről fogok írni. Nagyban inspirálta az albumot az, ahogy megváltozott a világ, mikor készült. Beütött a világjárvány, és kivette az irányítást a kezünk alól, teljesen védtelenek lettünk. Fogalmunk sem volt, mit kezdjünk magunkkal. A The Show legfőbb üzenete az, hogy ha mindig minden könnyű lenne, és soha semmi rossz nem történne, honnan tudnánk, hogy igazából mennyire jó dolgunk van? Ez volt az alapgondolat, és innen indult ki az egész album.

Hogy melyek a kedvenc dalai az anyagról? A kislemezeket leszámítva az On a Night Like Tonight, és a Start a Cult.

Jövőre pedig turnéra is indul az énekes, melynek keretein belül 57 koncertet ad majd több tízezer fős arénákban világszerte, de előtte idén jópár fesztiválon, köztük a Szigeten is elcsíphetik a rajongók. 

A turnézás az abszolút kedvenc dolgom az egész világon. Ha tehetném, egyfolytában csak turnéznék.

A sztár 2010-ben robbant be a köztudatba a One Direction tagjaként, a banda azonban 2016-ban határozatlan időre szünetre vonult. A 7 év alatt egyszer sem álltak újra össze, de ettől függetlenül szinte naponta röppennek fel újabb és újabb pletykák egy lehetséges reunionról. Niall elmondása szerint jelenleg semmi ilyesmi nincs tervben, viszont jó viszonyt ápolnak az egykori bandatársaival. 

Jelenleg nincs tervben semmi, amiről tudnék. Még mindig nagyon közel állunk egymáshoz, támogatjuk egymást, és sokat beszélgetünk. Nagyon jó a kapcsolatunk annak ellenére, hogy nem találkozunk túl sűrűn. 

Az énekes a karrierje során több előadóval is dolgozott már együtt – és hogy most kivel állna össze a legszívesebben egy közös dal erejéig?

Imádnék Taylor Swifftel dolgozni! Tudja, hol talál, megvan neki a számom. Nagyon szeretem Lizzy McAlpine-t is. Ő egy új előadó, és nemrég jelent meg a Ceilings című dala, ami egyszerűen elképesztő. Jelenleg rengeteg csodálatos női előadó van a zeneiparban. Maggie Rodgers, Olivia Rodrigo, Taylor, Julia Michaels-szel és Anne-Marie-vel pedig már dolgoztam is együtt… Szerintem most Oliviával dolgoznék a legszívesebben, az nagyon király lenne. 

Nem ritka, amikor az énekesek valami új dologban szeretnék kipróbálni magukat, és belevágnak a színészkedésbe – a One Direction egy másik volt tagja, Harry Styles tavaly például két filmben is szerepelt. Niall elmondása szerint azonban tőle valószínűleg nem számíthatunk ilyesmire a közeljövőben, hiszen még a klipforgatások is gondot okoznak neki! 

Már a klipekkel is küszködök, mert a folyamat nagy része az, hogy megállsz, újrakezded, várakozol… Nem tudom elképzelni, hogy három hónapon keresztül ezt csináljam egy filmforgatáson. Azt sem tudom, mennyire lennék jó színész, vagy tudok-e egyáltalán színészkedni. De ha megkeresne egy neves rendező, és azt mondaná, hogy szerinte jó lennék egy adott szerepre, az valószínűleg megadná a kellő önbizalmat ahhoz, hogy belevágjak. 

Niall idén augusztus 12-én karrierje során először lép fel Magyarországon, a Sziget fesztiválon, ha pedig még nem szerezted be a jegyed a koncertre, ide kattintva megteheted.