Véget ér a Szexoktatás: befutott a 4. és egyben utolsó évad rövid előzetese, ekkor érkeznek az új részek

Szeptembertől nézhetjük a befejező évadot.

Jó és rossz hírekkel is érkezett a Netflix a Szexoktatás rajongóinak. A jó hír, hogy hamarosan, egészen pontosan szeptember 21-től nézhetjük a streaming platformon a várva várt negyedik évadot, és az első rövid előzetes is befutott hozzá, a rossz hír viszont, hogy nem folytatódik a sorozat – a soron következő negyedik évaddal lezárják a történetet.

Talán nem olyan meglepő a döntés, hiszen több főszereplő, például a Maeve-et alakító Emma Mackey, és az Eric karakterét megszemélyesítő Ncuti Gatwa is bejelentette, hogy ha lesz is ötödik évad, ők már biztosan nem térnek vissza benne, de jópár karakter, így az Ola-t játszó Patricia Allison, a Lily-t megtestesítő Tanya Reynolds, az Olivia-t megformáló Simone Ashley, és az Emily Sands-t alakító Rahkee Thakrar már a negyedik évadban sem szerepelnek majd.

Íme a negyedik évad hivatalos rövid előzetese magyar felirattal:

Az egy perces videóban Otis (Asa Butterfield) egy beszédet tart az új iskolájában, miután a Mooredale gimit bezárták, és elárulja, hogy nála minden a szex körül forog. Hozzáteszi, hogy minden, amit a szexről tud, azt az anyukájától tanulta – az új diákok azonban nem tudják, hogy azért, mert szexterapeuta, így érdekes helyzetet szül a beszéd. Az biztos, hogy a befejező évad nagyot fog szólni, és vicces, illetve kissé kellemetlen szituációkban most sem lesz hiány.

A brit sikerszéria 2019. elején startolt el a Netflixen, és egyből belopta magát mind a nézők, mind pedig a kritikusok szívébe. A készítő, Laurie Nunn egy levélben köszönte meg a fanok támogatását az évek során:

Egy olyan sorozatot szerettünk volna készíteni, ami megválaszol pár kérdést, ami anno felmerült bennünk a szerelemről, a szexről, a barátságról, és a testünkről. Valami olyasmit, ami segített volna a bennünk lakozó tinédzsernek, hogy egy kicsit kevésbé érezze egyedül magát. Elképesztő érzés látni, hogy a széria milyen sokat jelentett rengeteg embernek világszerte, és reméljük, hogy ennek köszönhetően egy kicsit kevésbé éreztétek egyedül magatokat

– írta.

Hozzátette, hogy keserédes megírnia ezeket a sorokat, hiszen nehéz elbúcsúzni az alkotásról, de úgy érezték, eljött az ideje, hogy lezárják a történetet.

A negyedik, és egyben utolsó évad szeptember 21-től lesz elérhető a Netflixen.