Megérkezett Charli XCX dala a Barbie filmhez

Íme a Speed Drive

Barbie album legalább annyira érdekesnek és izgalmasnak ígérkezik, mint maga a film, hiszen olyan előadókat hallhatunk rajta, mint Dua LipaAva MaxLizzo, vagy éppen Nicki Minaj, és akkor két énekes kilétéről még le sem hullott a lepel. Most pedig újabb track jelent meg a lemezről, méghozzá Charli XCX Speed Drive című szerzeménye, mely szintén tökéletesen hozza az alkotás hangulatát.

Az egyébként meglepően rövid, kevesebb, mint 2 perces dal Toni Basil 1981-es Mickey című slágerét veszi alapul, és igencsak energikusra sikeredett. Nem csoda, hiszen a filmben egy autós üldözés alatt csendül majd fel.

Charli elmondása szerint hatalmas megtiszteltetés számára, hogy részese lehet a Barbie filmzenei albumának, hiszen kiskorában mindig Barbie babákkal játszott, és az első zenei élménye is Barbie-hoz köthető, mikor is 4 évesen egy hajóúton vett részt a szüleivel.

Tartottak egy tehetségkutatót a hajón, és én könyörögtem a szüleimnek, hogy hadd nevezhessek be rá. Biztosak voltak benne, hogy összeesek majd a színpadon, főleg, hogy csak az Aqua Barbie Girl című dalát akartam énekelni egyedül, acapella, mindenféle zenei kíséret nélkül

– írta az Instagram oldalán.

Szerencsére az énekesnő nem esett össze, mi több, még meg is nyerte a versenyt.

A szüleim teljes pánikban voltak, de minden oké volt. Kiálltam a színpadra, a leklem is kiénekeltem, és megnyertem az egész tehetségkutatót. 

Egyébként nem ez az első filmzenei album, aminek Charli a részese volt. A tavalyi Játsszunk gyilkosost!című alkotáshoz készítette a Hot Girl című dalát, Az éhezők viadala – A kiválasztott soundtrackjén is hallhattuk, és az egyik legnagyobb slágere, a Boom Clap is egy filmhez, méghozzá a Csillagainkban a hiba című alkotáshoz készült. 

Barbie The Album-ról eddig 5 dal jelent meg: Dua Lipa Dance the Night-ja, PinkPantheress Angel-je, KAROL G és Aldo Ranks kollabja, a WATATI, Nicki Minaj és Ice Spice közöse, a Barbie World, és a mostani Speed Drive

A film hazai premierje július 20-án lesz, a teljes filmzenei album pedig egy nappal később, július 21-én jelenik meg.