Összeomlott a Spotify Olivia Rodrigo visszatérése miatt

Az év egyik legjobban várt visszatérését tudhatja magáénak Olivia Rodrigo új, Vampire című dalával, ami a szeptember 8-án érkező Guts c. lemezének előfutára. A hazánkban reggel 6 órakor történt premierre (ez például az Egyesült Államokban csütörtökről péntekre váltó éjfél) annyian voltak kíváncsiak, hogy a Spotify rendszere össze is omlott rövidebb időre.

Az énekesnő a dalon és annak videóján olyan kollaborátorokkal dolgozott együtt, akikkel debütáló, sour korszakában is: Daniel Nigro-val készítette a dalt, a kisfilmet pedig Petra Collins rendezte. Pop-punk, minimális dnb-vibeok és egy szomorkás, felvezető zongora: így jellemzi dalát Rodrigo, mely egy kapcsolat történetét meséli el, ami kiszívja az összes erőt a résztvevőiből.

Olivia arról mesélt a sajtóanyagban, hogy hogyan született a dal:

Egy bizonyos szitu miatt nagyon ideges voltam, egyedül elmentem stúdiózni, leültem a zongora elé és csak úgy ömlött belőlem minden, a dallam, a dalszöveg, minden.

Zane Lowe-nak pedig arról mesélt, hogy mennyire örül, hogy a zenéjén keresztül levezetheti az összes feszültséget, ami felgyülemlik benne az évek során:

Azt hiszem, sok durvább dolgokat hallgattam tini koromban, és ez az, ami mindig is vonzott. De azt hiszem, a mindennapi életemben nem tudom kifejezni ezt a dühöt és a sok szar érzést. És úgy gondolom, hogy a zenében szabadon kifejezhetem azokat az érzéseket, amelyeket a mindennapi életében nem tudok. És ezért azt hiszem, talán ezért vonz annyira ez, mert nem leszek mindig lázadó a mindennapi életben és a munkában.