Borzalmas értékelést kapott Az Idol

Az HBO sorozatok között ez az egyik legrosszabb.

Június 5-én mutatják be itthon is Az Idol című sorozatot, mely hazánkban az HBO Max kínálatában lesz elérhető egyidőben a tengerentúli premierrel – úgy tűnik, hogy a popkultúrában ismert húzónevek, mint Lily-Rose Depp, Troye Sivan, Jennie a BLACKPINK-ből vagy maga The Weeknd nem győzték meg a kritikusokat, ugyanis még cikkünk írásakor is, 27%-on állt a Rotten Tomatoes nevű, elismert kritikus oldalon az alkotás.

A 27 pedig már annyira nem is rossz, ugyanis az elmúlt napokban körülbelül percenként változott ez az eredmény: többek között olyan alacsonyra is lecsúszott, mint 9% vagy 5%. Az elismert és akkreditált kritikusok többek között azért fejezték ki nem tetszésüket az alkotással szemben, mivel sokak szerint feleslegesen megalázó, kellemetlen és túl sokat mutat – ők az első két részbe tekinthettek be a Cannes-i filmfesztivál keretein belül. Érdekesség, hogy a helyszínen egy 5 perces tapsvihar kísérte a bemutatót.

A sorozatról már korábban itt írtunk, de ha nem rémlene a történet, akkor egy gyors emlékezet frissítés erejéig: Jocelyn (Depp) egy hírnévre éhes fiatal nő, aki át akarja venni a szórakoztatóipar feletti uralmat. Amikor találkozik Tedrosszal (The Weeknd), a hatalmas, szexmániás kultuszvezérrel, Jocelyn karrierje új magasságokba emelkedik: egy kibaszott igazi, belevaló, dögös, szenvedélyes pop-nagyasszony lesz.

Az egyik példának azt hozták fel, hogy a női főszereplő, akit Lily-Rose Depp személyesít meg, indokolatlanul sokat meztelenkedik, illetve lassan soft-pornó jeleneteket láthatunk karakterével.

Jocelyn született és nevelt előadóművész – és szerintem ez életének minden területére kiterjed, nem csak a szakmai életére. Például az, ahogy öltözködik, állandóan próbál mondani valamit… vagy valamilyen módon kifejezni önmagát. Azt is gondolom, hogy a karakter időnkénti csupaszsága fizikailag tükrözi azt a csupaszságot, amelyet érzelmileg láthatunk benne

– reagált a kritikákra a főszereplőt megtestesítő színésznő.

Már a bemutató előtt hallhattunk olyan pletykákat is riportokat, hogy a sorozat, amely mögött eredetileg egy női rendező állt, hamar átváltott egy „erőszak fantáziává”, miután két férfi, Sam Levinson (Eufória) és The Weeknd vette át a stafétát Amy Seimetztől. A hírek ekkor arról számoltak be, hogy a színészi debütját megkísérlő énekes úgy vélte, a sorozat túlságosan is a női perspektívára fókuszál, és úgy gondolta, jobb, ha egy férfi karaktert helyez a középpontba – ironikusan önmagát.

Majd később arról számoltak be a forgatáson résztvevő személyek, hogy ne számítsunk sok képkockára a BLACKPINK oszlopos tagjáról, Jennie-ről, akinek állítólag annyi volt a feladata a forgatás során, hogy „álljon egyhelyben és nézzen ki jól”.

Csak, hogy valami extrán izgalmassal zárjuk a cikket, arról is említést teszünk, hogy, mint ahogy eddig is tudtuk, a sorozat készítője nem más, mint Sam Levinson, aki az Eufória c. alkotásért is felelős. A rendező azt nyilatkozta, hogy Az Idol és az előbb említett, Eufória egy univerzumban játszódnak, mi sem mutatja ezt jobban, hogy az utóbbi sorozatból ismert Alexa Demie fel is tűnik majd a 6 rész valamelyikében Maddie szerepében.

A pletykákat egyébként a színészek hevesen tagadják és kiállnak a sorozat mellett továbbra is, így biztosan zöld utat kap a június 5-ei premier is – mindenképp nézzetek bele és döntsétek el ti magatok, nektek mennyire jön át a Hollywood rejtélyes világát boncolgató nyers és kendőzetlen alkotás.