Depresszió miatt vonult vissza a zenétől Dinah Jane

Idén azonban készen áll visszatérni az énekesnő.

A Fifth Harmony tagjaként szinte minden sikert elért Dinah Jane, amit csak lehet, a banda 2018-as szünetre vonulása után azonban nem sokat hallottunk róla. Kiadott pár szólódalt, azonban a legutóbbit, a Missed A Spot-ot is már három éve, azóta pedig majdnem teljesen visszavonult a reflektorfény elől. Most viszont úgy érzi, készen áll visszatérni, és a People magazinnak adott interjújában azt is elárulta, az utóbbi években miért nem jelentkezett új zenével.

Elmondása szerint a koronavírus járvány kitörése előtt már készen volt a debütáló albuma, és egy világkörüli turné is tervben volt neki, azonban ezeket a terveket keresztbe húzták a lezárások, végül pedig egy másik, sokkal személyesebb ok miatt nem lett belőlük semmi.

Eleinte csodálatos volt, hogy ennyi időt tölthetek a családommal, de aztán egyre hangosabbak lettek a belső hangok, akik azt kérdezgették: ki vagy te? Ki szeretnél lenni? Akkoriban ezek a kérdések teljesen a padlóra küldtek, mígnem azt mondtam, hogy abbahagyom az egészet. Közöltem a családommal, hogy nem akarom többé csinálni, nem érdekel már a zene

– kezdte.

Dinah családja természetesen azonnal aggódni kezdett érte, és nem értették, mi történt, hiszen a sztár már jóval a 2012-es X Factor meghallgatása előtt is arról álmodozott, hogy egyszer a színpadon fog állni és énekesnő lesz belőle. Azonban a depresszió teljesen maga alá gyűrte, és nem látott más megoldást, csak azt, ha végleg feladja az álmait.

Keményen megküzdöttem a belső démonjaimmal, és a családomnak meg kellett értenie, hogy nem voltam jól. Nem folytathattam tovább, mert úgy éreztem, ha az emberek tovább tolják a karrierem, teljesen tönkre fogom tenni magam. Jobbra-balra rángattak, hogy menjek vissza a stúdióba, és úgy éreztem, a rajongóimat is cserben hagyom, de ők megértették, miért kellett teljesen visszavonulnom.

Akkoriban az énekesnő elmondása szerint annyira nem volt jól, hogy még csak zenét sem tudott hallgatni, nemhogy a saját zenéjén dolgozni. Azonban a több éves szünet után sikerült elég erőt gyűjtenie ahhoz, hogy ismét talpra álljon, és úgy érzi, készen áll visszatérni.

Még idén számíthatunk tőle új zenére, ami sokkal személyesebb lesz, mint eddig valaha, ugyanis az elmúlt évek hullámvasútját mutatja majd be. Dinah írt dalokat a kapcsolatairól, a családjáról, és a mentális egészségéről is, emellett pedig a művészetében is szeretné előtérbe helyezni a polinéz származását.

Visszatekintve már hálás az elmúlt időszak nehézségeiért, hiszen ez is hozzásegítette ahhoz, hogy megtalálja önmagát.

Hálás vagyok a nehéz időszakokért. Hálás vagyok az összes tönkrement kapcsolatért az életemben. Hálás vagyok azokért a dolgokért, amik nem úgy alakultak, ahogy terveztem, hiszen ezek is hozzásegítettek ahhoz, hogy elérjek oda, ahol most vagyok, és jobban megértsem, ki is az a Dinah.