Lady Gaga: nem tartom magam legendának

Az énekesnő inkább tanítványnak mondaná magát.

Lady Gaga a 2000-es évek végén robbant be a köztudatba, és azonnal fenekestül felforgatta a zeneipart az egyedi stílusával, a hatalmas slágereivel, a művészi videóival, és a fejelthetetlen élő fellépéseivel. 15 évvel a karrierje kezdete után nyugodtan mondhatjuk, hogy mára már egy élő legendává vált, azonban most elárulta: ő nem tartja magát annak.

Az énekesnő az olasz Vanity Fairnek nyilaktozott, akiknek a kérdésére azt válaszolta:

Hogy legendának tartom-e magam? Nem, de dolgoztam már legendákkal, mint Tony Bennett. De én nem vagyok legenda, és talán nem is szeretnék az lenni. Azt mondanám inkább, hogy tanítványként szeretnék élni, mert igazából halálod után válhatsz csak tanárrá. 

Gaga elmondása szerint egy művész élete végéig tanul, és folyamatosan fejlődik, ehhez viszont fegyelemre, munkára, és időre van szükség.

Művészként nincs olyan, hogy nincs már hova fejlődnöd. A legtöbben azt gondolják, hogy a kreativitás egy pillanatnyi szikra csak, a művészet pedig impulzusból születik. Pedig ez nem így van. A művészetben a megérzések semmit nem jelentenek fegyelem, munka és idő nélkül

– tette hozzá.

A sztár egyébként nemrég fejezte be legújabb filmje, a Joker: Folie à Deux forgatását, mely 2024. október 4-én kerül a mozikba.