Mason Gooding: Az új Sikoly filmek legújabb üdvöskéje

Az új filmek egyik legnagyobb robbanása lehet a színész.

Az új Sikoly filmek másodpercek alatt a közönség kedvencei lettek: a Sikoly (2022) és a napokban megjelent Sikoly VI is olyan visszhangnak örvend a populáris kultúra világában, mint anno a kezdetekkor az első részek. Annyi kivétellel, hogy hiába térnek vissza a képernyőre olyan nevek, mint Courteney Cox vagy Neve Campbell azért, hogy kielégítsék a nagy rajongók igényeit, az újabb generáció főként Jenna Ortega miatt megy el mozizni.

De Jenna és az „eredeti” szereplők mellett olyan izgalmas, új arcokat kap fel a média, mint Mason Gooding, aki valószínűleg a franchise egyik legnagyobb nyertese jelenleg. A színész egyébként 1994. novemberében látta meg a napvilágot és olyan alkotásokban láthattuk már, mint mondjuk a Szeretettel: Viktor (Love, Victor), az Éretlenségi vagy a Felszállás – Veled a Marsra.

A színésszel a Men’s Health nevű magazin ült le beszélgetni a 2023-as, 6. Sikollyal kapcsolatban, ahol arról kérdezték, hogy amúgy milyennek képzeljünk el egy horrorfilm forgatást, ugyanis a végeredmény, amit mi nézők látunk, természetesen para. Érdekesség, hogy itthon az új film X besorolást kapott, ami annyit tesz ki, hogy 18 év alatt nem tekinthető meg a brutalitása miatt.

Mindig vicces horrort forgatni, aztán amikor megeffektelik, brutális a végeredmény. Imádom a horrorokat. De amikor a forgatáson vagy, többnyire olyan, mintha egy rossz vígjátékon dolgoznátok.

Nagyon nehéz elvonatkoztatni attól, hogy Ghostface (Telefonhang) ott üldögél és kávézgat, vagy arról faggat, hogy mit csinálsz majd ha végeztünk. Vicces azt látni, ahogy ez a személy hirtelen agresszívvá válik.

És szerencsére abba is betekintést nyerhetünk, hogy milyen az, amikor mi azt látjuk, hogy az életükért küzdenek és valójában futnak:

Azt mondanám, hogy hihetetlenül megterhelő és fárasztó – mert csak előugrik, és üldöz. És észrevettem, hogy fizikailag mennyire megterhelő ez az egész üldözés. Úgy voltam vele, hogy ó, nem akarom ezt senkinek. Ez szívás.