Egy filmben Jenna Ortega és a Riverdale sztárja, Camila Mendes

A Midsommar készítőitől.

Már számolni sem tudjuk, hány olyan projektről számoltunk be, amelyben Jenna Ortega neve felmerül, esetlegesen főszerepet játszik benne – legutóbb például arról, hogy valószínűleg The Kid Laroi mellett egy thriller-vígjátékban láthatjuk hamarosan. Most pedig a Riverdale és a Bosszúra készen című alkotásokból ismert Camila Mendes oldalán kapott főszerepet egy adaptációban.

A film az Alba címet kapta, melyben a Bernarda Alba háza című drámajátékot dolgozzák fel, melyet Federico Garcia Lorca szerzett. A két színésznőhöz Danny Ramirez is csatlakozik, akinek a neve a Top Gun: Maverickből csenghet ismerősen. A produceri munkákért részben egyébként Camila lesz a felelős.

Maga a szerzemény egyébként Bernarda Albára fókuszál, aki a családi hagyományoknak megfelelően nyolcéves gyászidőszakot rendel el férje halála után. Ez azonban nem esett jól Alba lányainak, akiknek megtiltotta, hogy bármilyen kapcsolatot alakítsanak ki anyjukkalé, és ez az időszak elszigeteli őket, feszültségeket okozva a háztartáson belül. Ez pedig oda vezet, hogy a lányok fellázadtak anyjuk akarata ellen. Arról, hogy ki milyen szerepet tölt majd be, nincs információnk, csak annyit tudni, hogy Camila és Jenna a testvérek szerepét töltik majd be.

Érdekesség, hogy legalább 5 film dolgozta már fel a történetet, a legelső 1991-ben jelent meg, majd pedig több, különböző színházi darabbá emelték át. A most készülő film egyébként nagyon várós, ugyanis az A24 lesz érte felelős, akik olyan ikonikus filmeket tudhatnak magukénak, mint a Midsommar vagy a Minden, mindenhol, mindenkor. A forgatások várhatóan 2023 nyarán kezdődnek meg.