A Sátán Egyháza kijelentette: Sam Smith és Kim Petras Grammy fellépése nem volt sátánista

Az egyházat nem nyűgözte le túlságosan a performansz.

Lassan egy hete, hogy lezajlott az idei Grammy-gála, melynek során több emlékezetes pillanatnak is szemtanúi lehettek a nézők. Beyoncé rekordot döntött, Madonnát a külseje miatt szedték szét, Harry Styles fellépését pedig egy technikai baki nehezítette meg, azonban amiről talán a legtöbb szó esett a show-t követően, az Sam Smith és Kim Petras fellépése volt.

A páros az Unholy című slágerüket adta elő, látványos köntösbe öltöztetve. Mondhatni szó szerint felrobbantották a színpadot, hiszen a fő látványelem a tűz volt, miközben Kim egy ketrecben énekelt, Sam pedig ördögszarvakat viselt, tetőtől talpig vörös ruhában. Sokaknál ki is verték a biztosítékot ezzel, és rengeteg vád érte őket, miszerint nem pusztán felléptek, hanem egyenesen sátánista rituálét tartottak a díjátadón, sőt, olyan is volt, aki – abszurd módon – azt állította, hogy emiatt voltak a földrengések Törökországban.

A Sátán Egyháza azonban most nyugalomra intett mindenkit: szerintük a performansz abszolút nem volt sátánista, mi több, őket igazából nem is nagyon nyűgözte le. Az egyház egyik vezetője, David Harris a TMZ-nek árulta el, hogy a fellépés nem volt rossz, de semmi különlegeset nem talált benne. Inkább unalmasnak tartotta, de semmiképp nem sátánista rituálénak, az első reakciója pedig annyi volt rá, hogy:

Meh.

Kim még a Grammy-gálán kifejtette a pokol-témájú előadásuk jelentését, és elárulta, hogy az LMBTQ közösség és a vallás kapcsolata inspirálta:

Az inspirálta, hogy nem választhatjuk meg a saját vallásunkat, mert egyesek szerint nem úgy élünk, ahogy kéne. Úgy gondolom, sokan mondták Sam és az én munkásságomra is, hogy vallási szempontból nem oké. Én személy szerint kiskoromban sokat gondolkoztam a vallás témáján, és azon, hogy a részese szeretnék lenni, de lassan rá kellett jönnöm, hogy igazából az egyházak nem szeretnék, ha a részesük lennék

– nyilatkozta.

Az énekesnő történelmet is írt a gálán, hiszen ő lett az első transznemű női előadó, aki nyert a legjobb pop duó kategóriában, összességében pedig ő a második transznemű női előadó, aki Grammy-díjat nyert.