Undorító A Glee ára c. dokumentumfilm előzetese

A stábon belüli „halál-átoknak” is utánajárnak.

A dokumentumfilmek aranykorát éljük, ugyanis úgy tűnik a hírességeknek, népszerű jelenségek életében mindig van valami, amit a nagyközönség elé kell tárni. Most a The Price of Glee, vagyis A Glee ára c. dokut próbálják lenyomni a rajongók és az emberek torkán, de már az előzetessel és a promóciós poszterrel sokak szerint átléptek egy határt.

Az alkotás egyébként 3 részben érkezik az ID illetve a Discovery+ csatornákra, így itthon nem tudni, mikor nézhetünk bele a teljes anyagba, de azt ígérik a készítők, hogy utánajárnak annak a bizonyos átoknak, ami a szereplőkön ül, ami szorosan kapcsolódik Cory Monteith, Naya Rivera és Mark Salling halálához. Az előzetesben olyan mondatok hangzanak el, mint:

2009. májusában 10 fiatal színész debütált a TV-ben a Glee – Sztárok leszünk c. sorozatban. 2020-ra mindannyian híresek lettek, de hárman meg is haltak közülük.

Valószínűleg magát a sorozatot nem kell bemutatni, ugyanis 2009. és 2015. között óriási sikere volt és olyan, máig aktív színészeket termelt ki, mint Lea Michele – aki körül folyamatosan botrányok vannak, hol azt állítják, nem tud olvasni és írni, hol pedig rasszistának kiáltják ki, mert színésztársai szerint borzalmasan bánt néhány kollégájával a forgatások során.

De most kivételesen nem Michele kerül a középpontba, hanem a fiatalon elhunyt Cory, Naya és Salling, mind a hármuknak megvan a maga története, külön utakon jártak és más és más okozta halálukat – ezt fontos tisztázni, mielőtt valaki tényleg átokra gondol.

Halld közvetlenül olyanoktól, akik nem tartoztak a keménymagba, de átélték a színészekkel ezt a korszakot, mint: közeli barátok, olyanok, akik a forgatásokon is ott voltak, mint dekoratőrök, fodrászok, stylistok és publicisták

– szól a műsor leírásában.

Azt viszont fontos leszögezni, hogy egyik színésznek sincs köze a január 16-án érkező alkotáshoz, sőt, ők inkább elzárkóznak tőle. Sok rajongó pedig úgy érzi, újra csak pénzt csinálnak emberek tragikus sorsaiból.