Beperelték Taylor Swift rajongói a Ticketmastert

Nem hagyják magukat a fanok.

Mint ahogy már mi is beszámoltunk róla, tragikusan sikerült a jegyelővétel Taylor Swift The Eras Tour turnéjára még november közepén. Nem kevesebb, mint 14 millió felhasználó próbált jegyet venni a koncertekre, a túlterheltség miatt pedig többször összeomlott a Ticketmaster rendszere, így sokan nem is jutottak jegyhez emiatt, akiknek viszont mégis sikerült, azok is hosszú órákon keresztül vártak a virtuális sorban. A nyilvános jegyárusítást törölték is, hiszen nem maradt elegendő jegy hozzá, másodkézből pedig forintban számolva milliókért lehetett hozzájutni. 

A Ticketmaster azóta bocsánatot kért azért, ahogy kezelték a helyzetet, sőt, maga Taylor is, ám úgy tűnik, ez nem volt elég a rajongóknak, ugyanis egy csoportjuk most perre viszi az ügyet. Egészen pontosan 26 fan perelte be közösen a jegyértékesítőt, többek között csalásra és szándékos megtévesztésre hivatkozva.

Állításuk szerint már akkor tudhatták, hogy nincs elegendő jegy, amikor kiküldték a kódokat az elővéthez, és azt is sérelmezik, hogy a Ticketmasternek is származik bevétele a másodkézből eladott jegyekből, melyeket csillagászati áron ajánlanak. 

Rajongók milliói vártak a sorban, jópáran közülük 8 órán keresztül, és mégsem tudtak jegyet vásárolni. A Ticketmaster szándékosan megtévesztette a jegyvásárlókat azáltal, hogy beengedte a jegyüzéreket és a botokat a TaylorSwiftTix elővétre

– áll a hivatalos papírokban.

A pereskedő rajongók szabálysértésenként 2500 dollár, azaz 970.500 forint bírság kiszabását követelik, amiből, ha megnyerik a pert, igencsak nagy összeg jöhet össze.

Taylor még az ominózus jegyértékesítés után pár nappal úgy fogalmazott, nem fog kifogást keresni a Ticketmaster számára, hiszen több alkalommal biztosították őt affelől, hogy megfelelően tudják majd kezelni a helyzetet – ami végül nem így lett.

Reméljük, az európai koncertekre nem lesz ekkora kavarodás a jegyvásárlásból.