Érkezik a Bambi horror változata – gyilkoló géppé változik az őzike

Gyilkoló gépet csinálnak a Disney meséből ismert őzikéből.

Ha nem lett volna elég trauma a jövő februárban érkező Micimackó horrorfilm, a Vér és méz, itt az újabb próbálkozás, hogy végleg megöljék a gyerekkorunkat. Újabb Disney mesehősként elhíresült karakterből csinálnak ugyanis vérengző szörnyeteget, és ezúttal Bambira esett a választás. Az újragondolt változat a Bambi: The Reckoning, vagyis Bambi: A leszámolás címet kapta, és 2023. januárjában már el is kezdik forgatni.

A történetéről egyelőre nem sokat tudni, az viszont valószínű, hogy mindenki kedvenc őzikéje bosszúvágyból kezd majd vérengzésbe, miután megölték az anyukáját. A filmet Scott Jeffrey rendezi majd, a produceri munkálatokat pedig a Vér és mézért is felelős Rhys Frake-Waterfield látja el.

Ez a film egy hihetetlenül sötét újragondolása lesz annak az 1928-as történetnek, melyet mindannyian ismerünk és szeretünk. A dizájnt a Netflix The Ritual című filmje inspirálta, Bambi pedig egy gonosz gyilkoló géppé változik, aki a vadonban áll lesben. Készüljetek fel, mert Bambi megveszett!

– nyilatkozta a producer.

A könyvet, melyen a Disney mese alapszik, a magyar származású Felix Salten írta, és elsőként 1922-ben, több részletben jelent meg egy bécsi újságban. Az Egyesült Államokban 1928-ban adták ki angolra fordítva, ezért utal a készülőben lévő horror producere ekkori történetként rá. A Disney jól ismert rajzfilmje 1942-ben készült el, ám a karaktereknek ezen specifikus ábrázolását nem használhatják még fel szabadon a készítők, ugyanis ez még mindig jogvédett tartalomnak számít.

Nem a Micimackó és a Bambi az egyetlen mesék, amiket horrorként gondoltak újra: Rhys Frake-Waterfield a Pán Pétert is kiszemelte magának, mi több, már azt is elárulta, hogy a film címe Pan Peter: Neverland Nightmare, azaz Pán Péter: Sohaországi rémálom lesz.