Dokusorozat készül a Glee körüli botrányokról

Három epizódon keresztül tekinthetünk majd be a színfalak mögé.

2009-ben startolt el a Glee, és a 6 évadot megélt sorozat hatalmas sikert aratott világszerte. A színfalak mögött azonban nem volt mindig felhőtlen a légkör, és többek között erre is ki fognak térni a szériáról készült dokusorozatban. Az egyelőre cím nélküli alkotás a Discovery+-on lesz látható, és összesen három részben meséli el a történteket.

Az epizódokban megszólalnak majd az eredeti szereplők, a stáb tagja, illetve a színészek rokonai és közeli barátai is. Természetesen nem csak a negatívumokra fókuszálnak bennük, így a jó időszakokról is szó esik.

A készítők ki fognak benne térni Mark Salling ügyére, aki Puck karakterét alakította, azonban letartóztatták gyermekpornográfia birtoklása miatt, és öngyilkos lett még az ítélet kihirdetése előtt. Cory Monteith, azaz Finn tragikus történetébe is mélyebbre ássák magukat: a színész 31 évesen hunyt el heroin túladagolásban. Az egykori párját, Lea Michele-t évek óta vádolják azzal, hogy zaklatta a munkatársait a forgatások közben, amire szintén reflektálnak majd, és Naya Riveráról is szó esik, aki a 2020-ban fulladt bele egy tóba csónakázás közben.

Arról egyelőre nincs hír, hogy mikorra tervezik a doku premierjét.

A Glee hat év alatt több, mint 100 részt élt meg, és egy generáció meghatározó sorozatává nőtte ki magát. A William McKinley gimi kórusáról szóló alkotásban még olyan színészek tűntek fel, mint Matthew Morrison, Jane Lynch, Jayma Mays, Dianna Agron, Chris Colfer, Jessalyn Gilsig, Kevin McHale, Amber Riley, Jenna Ushkowitz, Heather Morris, Darren Chris, vagy éppen Melissa Benoist, a készítője pedig Ryan Murphy volt.