Ekkor érkezik a Dűne második része

Kicsit több, mint egy évet kell még rá várni.

Idén nyáron, Budapesten kezdték el forgatni a tavalyi, hatalmas sikernek örvendő Dűne című film második részét, most pedig az is kiderült, mikor kerül a mozikba az alkotás. A Warner Bros. ugyanis bejelentette a premier dátumát, ami 2023. november 3-án lesz, így már csak egy kicsit több, mint egy évet kell várni a folytatásra.

Az alkotás Frank Herbert 1965-ös regényének második felét hozza el nekünk a vászonra, és természetesen visszatérnek benne a már jól ismert szereplők, többek között Timothée Chalamet, mint Paul Atreides, Rebecca Ferguson, mint Lady Jessica, vagy éppen Zendaya, mint Csani. Emellett új karaktereket is megismerhetünk: Christopher Walken IV. Shaddam bőrébe bújik, Florence Pugh Irulan hercegnőt alakítja majd, Austin Butler pedig Feyd-Rautha karakterét.

Az eredeti tervek szerint 2023. október 20-án mutatták volna be a filmet, ám a premier dátumát később november 17-re tolták, most pedig ismét változtattak rajta, és két héttel előre hozták.

A folytatás történetének középpontjában Paul Atreides útja áll, aki látnoki képességeinek segítségével jobb jövő felé vezetheti az emberiséget. Csanival és a fremenekkel egyetemben bosszút esküszik azok ellen, akik lerombolták a családját, azonban válaszút elé kerül: döntenie kell élete szerelme, és a világ sorsa között, hiszen csak ő tudja megakadályozni annak a szörnyű jövőnek a bekövetkeztét, amit egyedük ő lát.