Olyan ijesztő a Netflixes Az éjféli klub, hogy rekordot is döntött vele

Bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe a széria.

Október 7-én startolt el a Netflixen Az éjféli klub című misztikus horror sorozat, melynek a készítője nem más volt, mint Mike Flanagan, aki olyan nagysikerű alkotásokat jegyez a streaming óriásnál, mint A Hill-ház szelleme, vagy éppen a Mise éjfélkor. Az új szériájával pedig egy Guinness rekordot is sikerült felállítania, ugyanis az első epizódjában van a legtöbb előre kitervelt jumpscare, amit valaha is belepakoltak egy tévésorozat epizódjába: az 58 perces játékidőben összesen 21 ilyen váratlan, ijesztő jelenetet sikerült belepréselni.

A rekordban az az ironikus, hogy a készítő az eddigi alkotásaiban tudatosan kerülte a jumpscare-eket, mert szerinte olcsó megoldás, és ezért utálja őket. Erről a New York-i Comic Con eseményen is beszélt, ahol a Guinness rekordról szóló elismerést is megkapta.

Különösen fontos számomra ez a díj, hiszen utálom a jumpscare-eket, szerintem egyszerűen borzalmasak. Az emberek egész karrierem során azt mondogatták nekem, hogy tegyél az alkotásaidba több jumpscare-t és legyenek félelmetesebbek, de én utálom őket, mert elég olcsó megoldás beállni valaki mögé és törni-zúzni

– nyilatkozta.

De akkor mégis miért pakolta tele velük az új sorozata első részét? A készítése közben folyamatosan kapta a Netflix-től a kommenteket, hogy több jumpscare-re lesz szükség benne, így végül beadta a derekát. Hozzátette azonban, hogy reméli, most, hogy megkapta ezt a Guinness rekordot, és profi lett ezen a téren, legközelebb, ha olyan kommenteket kap, hogy több jumpscare-re lesz szükség, megmondhatja, hogy szerinte nem.

A 10 részből álló széria egy végső stádiumú fiataloknak otthont adó hospice-házban játszódik, ahol klub alakul, és a tagok hátborzongató egyezséget kötnek: aki először meghal, jelet küld a síron túlról – majd miután egyikük tragikusan elhagyja a világunkat, furcsa dolgok kezdenek történni. A főszerepben a következő színészeket láthatjuk: AdiaIgby RigneyRuth CoddAya FurukawaAnnarah ShephardWilliam Chris SumpterSauriyan Sapkota, és Heather Langenkamp.