Jared Leto kapta a főszerepet Karl Lagerfeld életrajzi filmjében

Film készül a világhírű tervező életéről.

Életrajzi film készül Karl Lagerfeldről, a világhírű tervezőt pedig nem más alakítja majd, mint Jared Leto. Nem csak a képernyőn tűnik majd fel a színész-énekes, de az egyik producere is ő lesz az alkotásnak, a párjával, Emma Ludbrookkal, illetve a néhai divatikon bizalmasaival és barátaival, Pier Paolo Righi-vel, Caroline Lebarral, és Sébastien Jondeau-vel karöltve.

Caroline Lebar több, mint 35 évig dolgozott szoros együttműködésben a tervezővel a márkáján, és a személyes ügyein is, Sebastien Jondeau 20 évig volt a személyi asszisztense és a testőre, és a mai napig együttműködésben áll a márkával, Pier Paolo Righi pedig már több, mint egy évtizede a márka vezérigazgatója.

Karl mindig is nagy inspiráció volt számomra. Egy valódi polihisztor volt, egy művész, egy feltaláló, egy vezető, és mindenekfelett egy kedves ember. Amikor összeültünk a Karl Lagerfeld csapattal, azonnal egy hullámhosszon voltunk azzal kapcsolatban, hogy egy tiszteletteljes ódát készítsünk Karlról, amely feszegeti a határait annak, ami egy művészi életrajzi film lehet. Hálás vagyok azért, hogy Karo-val, Pierrel és Sebbel együtt foghatunk bele ebbe

– nyilatkozta Jared.

Arról egyelőre nem hullott le a lepel, hogy mi áll majd a film történetének középpontjában, azt viszont már tudni lehet, hogy bemutatja majd a tervező életének főbb kapcsolatait. Pier Paolo Righi elárulta, hogy az évek során rengetegen keresték meg azzal, hogy megfilmesítenék Karl Lagerfeld ikonikus életét, azonban Jared és Emma olyan művészien mesélik majd el a történetet, ahogy maga Karl is szerette volna.

A világhírű német tervező 2019. februárjában, 85 évesen hunyt el, a hat évtizedes pályafutása pedig a mai napig nagy hatással van a divat világára, a jövő évi Met gála például előtte tiszteleg majd.