A Csernobil és a Harry Potter sztárjai kapták a főszerepet a Dűne sorozatban

A széria a filmek előtti időben játszódik majd.

Készülőben van a Dune: The Sisterhood című sorozat, mely Frank Herbert 1965-ös, nagy sikerű Dűne című regényén alapszik, és a tavalyi, illetve jövőre várható filmadaptációk előtti időkben játszódik. A történetben 10 ezer évvel Paul Atreides felemelkedése előtt járunk, a középpontjában pedig a Harkonnen nővérek állnak, akik harcba szállnak azokkal az erőkkel, melyek az emberiség jövőjét fenyegetik, és megalapítják a Bene Gesserit néven ismert női rendet.

Valya Harkonnen szerepében Emily Watsont láthatjuk majd, akit olyan alkotásokból ismerhetünk, mint a Csernobil, Tula Harkonnen bőrébe pedig Shirley Henderson bújik, aki a Bridget Jones filmekből, illetve a Harry Potter filmekből lehet ismerős, melyekben Hisztis Mirtillt alakította.

A nővérek különleges képességekkel rendelkeznek a test és az elme terén is, melyeknek segítségével profi módjára fordítják javukra az Impérium feudális politikáját és cselszövéseit, és a saját útjukat járják, mely végül a rejtélyes Arrakis nevű bolygóra vezeti őket – amit az ott lakók csak Dűneként emlegetnek.

A széria rendezője és producere a Dűne filmek rendezője, Denis Villeneuve lesz, aki így nyilatkozott róla:

A Bene Gesserit mindig is lenyűgözött engem. Releváns és inspiráló dolog sorozatot készíteni egy erős női rendről.

Arról egyelőre még nincs hír, hogy mikor érkezik az alkotás, de annyi biztos, hogy az HBO Max-en lesz majd látható.