A Szexoktatás készítőitől érkezik a Mintha gonoszok volnánk sorozatadaptációja

A könyv 2017-ben jelent meg.

Az Eleven nevű produkciós cég olyan sikersorozatokért felelős, mint Szexoktatás, vagy éppen az idén augusztusban megjelent Red Rose című horror, ami egyelőre csak az Egyesült Királyságban elérhető a BBC iPlayeren, nemzetközileg pedig a Netflix felhozatalát fogja majd erősíteni, most pedig újabb szérián dolgozik a csapat. Az alkotás M.L. Rio Mintha gonoszok volnánk című thriller könyvén alapszik, mely 2017-ben jelent meg, azóta több százerez példányszámban kelt el, és 14 nyelven, köztük magyarul is elérhető. 

A könyv leírása a libri.hu-n a következő: egy olyan gyilkosságért ítélték el, amit talán el sem követett. Oliver Marks tízéves börtönbüntetése végéhez ér, és a szabadulása napján az az ember fogadja, aki lecsukta őt. Colborne nyomozó visszavonul, de előtte tudni akarja, mi történt valójában egy évtizeddel korábban.

Oliver egyike annak a hét színinövendéknek, akik Shakespeare-t tanulmányozzák egy elit művészeti főiskolán. Ők heten ugyanazt a szerepet játsszák a színpadon és az életben: hős, gonosz, zsarnok, csábító, szende, statiszta. Viszont amikor a szereposztás megváltozik, és a mellékszereplő sztárságra tör, a színjáték veszélyesen átszivárog a valóságba, és egyiküket holtan találják. A többiek életük legnagyobb alakítása előtt állnak: meggyőzni a rendőrséget és magukat, hogy ártatlanok.

A szereposztásról egyelőre semmi hír, ahogyan azt sem tudni még, hogy hol és mikor lesz elérhető a sorozat.