Az ausztrál Szexoktatás tarolja le épp a Netflixet

Hazánkban is a legnépszerűbb sorozatok listájánán foglal helyet.

A Szívtipró gimi 1994-es és 2022-es verziója természetesen nagyon különbözik egymástól, hiszen évtizedek teltek el az eredeti és a reboot első bemutatása között. Ha hasonlítani szeretnénk valamihez az újat, akkor talán a „Szexoktatás találkozik az Elittel” jelzőt használnánk rá – ezt pedig kizárólag jó értelemben. Ha ezek a sorozatok bejöttek, mindenképp kapcsold be te is azt, ami a premier után pár nappal meghódította a világot.

Érdekesség, hogy az ausztrál sorozat körül a megjelenés előtt alig volt hype, főként az anyaországban és az Egyesült Királyságban kapott nagyobb hírverést, itthon viszont nem igazán került a fogyasztók elé addig, amíg lassan de biztosan a Netflix Top 10-es listájába nem verekedte fel magát, 2 nappal a premier után.

Az új részek a makacs és kissé szerencsétlen Amerie Wadia (Ayesha Madon) életét mutatja be, miután kiderült, hogy a sulijukban egyik barátnőjével, Harperrel (Asher Yasbincek) egy szextérképet készítettek a tanulókról, ahol minden részlett gondosan vezettek – csak arra nem számítottak, hogy az iskola egyik falára pingált térképet egyszer bárki is felfedezi. A térképre a diáktársai, a tanárok és a szülők is máshogy reagálnak, az igazgatónő egy SLT (és itt jön be a slut szóval való játék is) tanórát vezet be, ahol a szexualitással és az intimitással foglalkoznak a diákok, ezzel is mentve az iskola megítélését.

Szerencsére a sorozat nem fél megmutatni részleteket és megpróbálja minél közelebb hozni a nézőkhöz azt, hogy milyen 2022-ben egy középiskolában az élet, mely amúgy nem is áll annyira távol a valóságtól, persze az ausztrál szokások és életfelfogás egy kicsit más, mint a hazai.

megnézem