Elstartolt A szolgálólány meséje 5. évada, a következő lesz az utolsó

Már nézhető az első két rész az HBO Max-en.

Másfél év után visszatért A szolgálólány meséje! Elstartolt a disztópikus sikersorozat legújabb, ötödik évada, melynek az első két epizódja vált elérhetővé hazánkban is az HBO Max-en. Ezután hetente, szerdánként érkezik majd a maradék nyolc rész, így a következőt szeptember 21-től nézhetjük, az évadzáró pedig november 9-én kerül fel a streaming platformra.

Az új évadban a June-nak (Elisabeth Moss) szembe kell néznie Waterford parancsnok (Joseph Fiennes) meggyilkolásának következményeivel, miközben próbálkozik újra meghatározni az identitását és a célját. A megözvegyült Serena (Yvonne Strahovski) próbálja növelni az ismertségét Torontóban, miközben Gileád befolyása elkezd beszivárogni Kanadába. Lawrence parancsnok (Bradley Whitford) Nickkel (Max Minghella) és Lydia nénivel (Ann Dowd) közösen azon dolgozik, hogy megreformálja Gileádot, és növelje a hatalmát, June, Luke (O-T Fagbenle), és Moira (Samira Wiley) pedig a távolból veszik fel a harcot az országgal, hogy kimenekítsék onnan Hannah-t (Jordana Blake), és újra együtt lehessenek vele.

A Margaret Atwood 1985-ös regényén alapuló szériának már berendelték a soron következő, hatodik évadát, ami egyben az utolsó is lesz. A készítője, Bruce Miller így nyilatkozott ennek kapcsán:

Hatalmas megtiszteltetés, hogy elmesélhetjük Margaret Atwood úttörő regényének a történetét, és bemutathatjuk a hátborzongatóan releváns világát. Nagy örömünkre szolgál, hogy elhozhatjuk a nézőknek A szolgálólány meséje hatodik és egyben utolsó évadát, aminek a története sajnálatos módon a mai napig releváns. Hálával tartozunk a csodálatos rajongóknak a töretlen támogatásukért, hiszen nélkülük nem jutottunk volna el idáig.

A sorozat végével azonban nem ér véget a történet, ugyanis már készülőben van a folytatás. A The Testaments jópár évvel az eredeti után játszódik majd, a készítője pedig ugyancsak Bruce Miller lesz.