Jacob Elordi alakítja Elvis-t a Priscilla Beaulieu Presley memoárján alapuló filmben

Film készül az Elvis és én című könyvből.

Priscilla Beaulieu Presley hat évig élt házasságban Elvis Presley-vel, a közös életükről pedig könyvet is írt a zenészlegenda halála után, mely 1985-ben jelent meg Elvis és én címmel. A memoárból most film készül, melyben nem más alakítja majd Elvis-t, mint Jacob Elordi, Priscilla bőrébe pedig Cailee Spaeny bújik. Az alkotás nemes egyszerűséggel a Priscilla címet kapta, a rendezője pedig Sofia Coppola lesz, aki a forgatókönyvért is felelős.

Cailee, aki korábban olyan alkotásokban tűnt fel, mint a Húzós éjszaka az El Royale-ban, vagy éppen a Easttowni rejtélyek, az első volt, akire gondoltak az alkotók az ikonikus énekes volt feleségének szerepére, míg az Eufória sztárját, Jacobot meghallgatáson választották ki.

Priscilla csupán 14 éves volt, amikor megismerte az akkor 23 éves Elvis-t egy partin, 1959-ben. A sztár hamar udvarolni kezdett a fiatal lánynak, és a szigorú szülei ezt nem nézték jó szemmel, de végül nagynehezen áldásukat adták a kapcsolatra. A tizenéves lány össze is költözött az énekessel, 1967-ben pedig össze is házasodtak, majd egy évre később megszületett egyetlen közös gyermekük, Lisa Marie Presley. A pár hat év viharos házasság után, 1973-ben vált el.

Mindent ő tanított nekem: hogyan öltözzem, hogyan járjak, hogyan fessem magam és milyen legyen a hajam, hogy viselkedjem, hogy viszonozzam a szerelmet- úgy ahogy Ő. Az évek során az apámmá, férjemmé és szinte istenemmé vált

– írta Priscilla a memoárjában.

A film munkálatai még idén ősszel megkezdődnek Torontóban.