15 dolog, amit tudnod kell Sydney Sweeney-ről

Tudtad, hogy először elutasították az Eufória készítői?

Sydney Sweeney-t a hatalmas sikernek örvendő Eufória Cassie-jeként ismerte meg az egész világ, azonban már ezelőtt is bontogatta a szárnyait színészként. Csupán 14 éves volt, mikor a szórakoztatóipar fővárosába, Los Angeles-be költözött, hogy megvalósítsa az álmait, és még a nagy áttörés előtt több sikersorozatban is feltűnt. 25. születésnapja alkalmából hoztunk pár érdekességet, amit érdemes tudni a színésznőről.

1. Egy vidéki, tóparti házban nőtt fel

Sydney 1997. szeptember 12-én látta meg a napvilágot a Washington állambeli Spokane-ben, azonban a gyerekkorát már nem itt töltötte. A szomszédos Idaho államban nevelkedett, méghozzá elég elszigetelt körülmények között: egy vidéki, tóparti házban, ami már 5 generáció óta a családjáé.

2. Rengeteg sportágban kipróbálta magát

A színészkedés mellett a másik nagy szerelme gyerekkora óta a sport, olyannyira, hogy a gimiben rengeteg sportágat űzött egyszerre.

A világ összes sportágában kipróbáltam magam. Tagja voltam a focicsapatnak, a baseball csapatnak, a sí csapatnak, és még wakeboardoztam is

– emlékezett vissza.
3. Ő volt a legjobb tanuló az osztályából

Nem csak a sportban elért teljesítményeivel tűnt ki a többiek közül, de a tanulmányi eredményével is. Ő volt ugyanis a legjobb tanuló az osztályából, így a ballagásukon ő mondhatott beszédet.

4. Üzleti tervet kellett prezentálnia a szüleinek, hogy színészkedhessen

Iskolás korában jelentkezett statisztának egy projekthez, amit a környékükön forgattak, és akkor döntötte el, hogy színészi pályára szeretne menni. A szülei eleinte nem voltak elájulva az ötlettől, így 12 évesen egy 5 éves üzleti tervet kellett prezentálnia nekik, hogy meggyőzze őket.

Tulajdonképpen azt magyaráztam el nekik benne, hogy mi fog történni, ha engedik a dolgot, a lépcsőfokokat, amiket meg kell majd másznom, és azt, hogy miken kell dolgoznom hozzá

– mesélte a Los Angeles Confidentialnek.
5. Csupán 14 évesen költözött Los Angeles-be

A szüleit sikerült meggyőznie a tervével, és nem sokra rá már különböző reklámfilmekben tűnt fel. A színésznőnek azonban ennél nagyobb álmai voltak, így 14 évesen Los Angeles-be költözött, hogy tényleg betörhessen a szórakoztatóiparba.

6. Az első nagy filmszerepe egy horror volt

Az első nagy filmszerepét 2018-ben kapta, méghozzá a Vele érkezik az ördög című horrorban. Az alkotásban a főszereplő Ashley katakterét alakította, aki a zűrös gyerekkora után egy démoni erővel lép kapcsolatba. 

7. Ezekben a népszerű sorozatokban is feltűnt

Bár csupán egy-egy epizód erejéig, de több népszerű is világhírű szériában is feltűnt. Hogy melyek ezek? Például a 90210, a Hazug csajok társaságaA Grace klinika, vagy éppen a Gyilkos emlék

8. A forgatások miatt egy szabadnapja sem volt

Első nagy sorozatszerepei közé tartozik a Netflixes Everything Sucks!, illetve az HBO Éles tárgyak című alkotásai. A két széria forgatása egyszerre zajlott, így Sydney-nek ebben az időszakban egyetlen egy szabadnapja sem volt! Hétköznaponként az előbbin dolgozott, hétvégente pedig az utóbbin, melyben eredetileg egy kisebb szerepet szántak neki, ám a rendezőt annyira lenyűgözte az alakítása, hogy egyre több és több jelenetet adott neki.

9. Először elutasították az Eufória készítői

Mostanra már nehéz lenne bárki mást elképzelni Cassie szerepében, ám az Eufória készítői eleinte nem látták a fantáziát benne – olyannyira, hogy azt mondták neki, a castingra is felesleges elmennie. Szerencsére a menedzserének voltak más ügyfelei, akik pályáztak a szerepre, de végül nem fogadták el, így adódott a színésznőnek is lehetősége mégis megpályáznia. A készítőknek teljesen megváltozott a véleménye a castingja után, olyannyira, hogy ott helyben neki adták a szerepet.

10. Halsey-val közös sorozaton dolgozik

Jó barátok az előadóval, mi több, közös sorozaton is dolgoznak. A széria a The Players Table címet kapta, és mindketten szerepelnek majd benne, arról azonban egyelőre nincs hír, hogy mikor érkezik.

11. Könyveket készít a karaktereiről

Roppant komolyan veszi a szerepeit, olyannyira, hogy külön könyvet készít minden egyes karakteréről. 

Több száz oldalas feljegyzéseket írok a karaktereimről. A kórháztól, a születésük napjától kezdve, a bölcsin át, mindenről. Azt, ahogy ülünk, vagy egy másik emberre nézünk, nagyban befolyásolják a múltbéli emlékeink, és lehet, hogy nem is tudunk róla, de ezek tesznek azzák, akik vagyunk. Ezeket mind beleépítem a karaktereimbe, és ezáltal úgy tudok a bőrükbe bújni, hogy nem is igazán kell egy adott jeleneten gondolkoznom, csak megélem

– magyarázta a Who What Wearnek.
12. Otthon van a harcművészetekben

Ahogy már fentebb említettük, gimis korában rengeteg sportot kipróbált, amit pedig a mai napi is űz, azok a harcművészetek. 

13. Milliókat adományozott a hajléktalanoknak

Szívügye a jótékonykodás, és a hajléktalanok sorsát is a szívén viseli. 2020. decemberében például 12 ezer dollárt, vagyis több, mint 4,5 millió forintnyi összeget adományozott különböző éttermek számára a szülővárosában, hogy ebből a hajléktalanoknak tudjanak ételt osztani.

14. Idén kérték meg a kezét

Már több, mint négy éve alkotnak egy párt az étterem tulajdonos Jonathan Davino-val, idén februárban pedig új szintre emelték a kapcsolatukat, mikor is a férfi eljegyezte őt. Sydney egyébként saját bevallása szerint nem véletlenül választott magának párt a szórakoztatóiparon kívül:

Tudatosan nem randizok színészekkel, zenészekkel, vagy bárkivel, aki a szórakoztatóiparban dolgozik, mert így a kapcsolatomban csak a normális, átlagos Syd lehetek, így könnyebb nekem

– mesélte a Cosmopolitannek.
15. Szabadidejében régi autókat rak össze

Amikor éppen nem dolgozik, akkor régi autókat rak össze, erről pedig egy külön TikTok profilt is vezet syds_garage néven. Gyűjti a ritka modelleket, új alkatrészeket rendel hozzá, majd összeszereli őket. 

Mindig is nagy rajongója voltam a régi járműveknek, sőt, egy időben autóversenyző akartam lenni

– nyilatkozta a Harper’s Bazaarnak.