Yungblud azt szeretné, ha új lemeze magabiztossá tenné hallgatóit

A brit énekes-dalszerző harmadik albuma egy új korszak kezdete.

Akit most láttok, ő egy új YUNGBLUD. A Tissues videójában táncolok, suhanok – szerettem volna vizuálisan is megjeleníteni a dal üzenetét. Ez pedig nem más, mint a boldogságnak, az eufóriának, és annak az érzésnek a keveréke, ami akkor tör rád, amikor végre mindent kurvára el tudsz engedni

– meséli az albummegjelenés napjára időzített klipjéről Dom.

A videót Charlie Sarsfield rendezte, aki korábban Mabellel, Stomzyval, Dermot Kennedyvel és Sam Fenderrel is dolgozott együtt.

Nem ez az egyetlen dal egyébként az új lemezről, amelyhez klip forgott: a Don’t Feel Like Feeling Sad Today, a The Funeral, és a WILLOW-val közös Memories is kapott egy-egy videót, más-más rendezőtől. 

A Tissues fülbemászó dallama sokak számára ismerős lehet, ugyanis mintázzák benne a The Cure Close To Me-jét – természetesen Robert Smith engedélyével. 

Nem Smith az egyetlen, aki elismeri YUNGBLUD eddigi munkásságát: Mick Jagger úgy érzi, végre valaki életet lehel a kortárs rockszcénába; Dave Grohl szerint megállíthatatlan erő lakozik benne; Ozzy Osbourne pedig bevállalta, hogy szerepel a The Funeral klipjében feleségével, Sharonnal együtt. 

Harris persze nemcsak az élő legendák szívébe lopta be magát: igazi Z-generációs rock n’ roll ikon vált belőle az évek során. Ellenvéleményekkel és következményekkel nem törődve áll ki a kirekesztettek mellett. Legyen szó azokról, akik nem találják a helyüket a gimiben; marginalizált társadalmi csoportokról; vagy azokról az LMBTQ+ fiatalokról, akik valamiért nem vállalhatják fel önmagukat,YUNGBLUD számára ugyanannyira fontos, hogy helyettük is hallassa a hangját, ha már egyszer van rá lehetősége. A közönsége pedig meg is hálálja mindezt, hiszen az énekes világszerte telt házas turnékon és fantasztikus fesztiválfellépéseken van túl. És ez még csak a kezdet, YUNGBLUD ugyanis hamarosan újra útra kel: lesz néhány fellépése észak-amerikai lemezboltokban, majd szeptember 8-án a Los Angeles-i Sunset Boulevard három ikonikus helyén, a The Roxy-ban, a Whiskey a Go-Go-ban és a The Viper Roomban lép fel egymás után. Ilyet még soha, egy előadó sem csinált a klubok történetében – az eseményt az Amazon Music live streameli majd

A YUNGBLUD című album a mai napon elérhető fizikai formátumban a boltokban, valamint minden streaming platformon.