Életműdíjat kap Nicki Minaj az idei MTV VMA-n

A rapkirálynő kapja a Video Vanguard díjat.

Nicki Minaj visszatér a VMA-re, ráadásul nem is akárhogyan! Amellett, hogy fellép a díjátadón, idén ő kapja a Michael Jackson Video Vanguard Awardot is, ami tulajdonképpen egy életműdíj. A különleges, a többivel ellentétben teljesen arany szobrocskát olyan előadónak adják át, akik kiemelkedő módon hozzájárultak klipjeikkel a popkultúrához, és nagy hatással voltak rá. Korábban olyan ikonok vihették haza, mint Madonna, David Bowie, Beyoncé, a The Rolling Stones, Britney Spears, Justin Timberlake, Rihanna, P!nk, vagy éppen Michael Jackson.

Nicki karrierje kezdete óta számtalan ikonikus videóval rukkolt elő, elég csak a Super Bass-re, a Starships-re, az Anaconda-ra, Chun-Li-re gondolnunk. Az elmúlt 12 évben összesen tizenhét jelöltést zsebelt be a díjátadón, melyek közül ötöt sikerült is díjra váltania. Most a Video Vanguard Award mellett egy újabb holdemberrel gazdagodhat a gyűjteménye, ugyanis a legjobb hip-hop kategóriában ő is versenybe száll a Do We Have A Problem? című dalával.

A rappernek egyébként napokon belül, egészen pontosan augusztus 12-én érkezik a legújabb kislemeze, a Super Freaky Girl, melybe már bele is hallgathatunk egy rövid részlet erejéig.

Az idei VMA magyar idő szerint augusztus 29-én hajnalban kerül megrendezésre New Jersey-ben, Nicki mellett pedig már biztosan fellép rajta Anitta, J Balvin, Marshmello, Khalid, és a Panic! At The Disco is.

A jelöltek teljes listáját ide kattintva értitek el.