Forrósággal, drágasággal és Becky Hillel nyitott a Balaton Sound

Hőhullámmal indított a fesztivál.

2022 a visszatérések éve, tényleg – nem csak a fesztiválszezont indította be a VOLT itthon, hanem zöld utat adott a többinek is, így a Balaton Sound is teljes erejével tért vissza tegnap, na meg persze mi is újra megnéztük, milyen a COVID utáni első Sound.

Ha három szót kéne kiemelni, ami idén jellemzi a fesztivált magát, akkor a tegnapi nap után valószínűleg a drága, meleg és a „Balaton még mindig király” szavakat használnánk. Igaz, a másodikról nem tehetnek a szervezők, de a hőhullám és a harmad fokú hőségriadó extrán hamar kiveszi az ember energiáját a homokos, sokszor száraz tánctereken – mint, a nagyszínpad előtti, sokszor sivatagra emlékeztető placc.

Becky Hill, Balaton Sound – fotó kredit: MUSICDAILY, Kondri Péter

Egyébként kellemes tömeg alakult ki már az első, nyitó napon is, ami egy jó előjel a további napokra. Nem meglepő a nagy érdeklődés, ugyanis a kissé minimalista, idén díszlet és minden cicoma nélkül szuperáló nagyszínpadot a friss Brit Awards díjas Becky Hill nyitotta, aki nem elég, hogy olyan hanggal rendelkezik, hogy gondolkodás nélkül leénekli a tetőt, de még a fesztivál arculatába is beleillik a maga dance-EDM stílusjegyeivel és tényleg, jól megmozgatta idei első fesztiválkoncertjén a közönséget. A MUSICDAILY pedig exkluzív videó interjút készített Becky-vel, mely az első és egyetlen hazai interjúja az előadónak. A napokban ezzel is érkezünk.

A szimpla étkezéshez és az ital fogyasztáshoz mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ugyanis 850 forintért kínálják a fél literes Coca Cola termékeket, 1950 forintért egy adag sültkrumplit és 3,99 euróért egy pizza szeletet, mely forintban körülbelül 1575 forintnak felel meg – arra nem tudunk válaszolni, miért kizárólag euróban tüntették fel egyes pizzázók az áraikat, de egyre több helyen jelentek meg a forint mellett az euróba átszámolt kiírások idén, korábbi tapasztalataink során ilyennel nem találkoztunk. Külön pacsi, hogy a környezettudatosság jegyében saját kulcsunkat meg tudjuk tölteni ivóvízzel az erre kijelölt csapoknál a mosdók közelében.

Becky Hill, Balaton Sound – fotó kredit: MUSICDAILY, Kondri Péter

Az első napot Martin Garrix zárta a nagyszínpad programjai közül, aki természetesen talán a legjobb választás a Soundra, ugyanis a közönség él-hal az előadóért. Már délután 4 és 5 óra között több rajongója állt ki a tűző napra az első sorokba a logójával ellátott pólókban, zászlókkal, csak azért, hogy az esti koncerten a legjobb helyet biztosítsák maguknak.