Ilyen volt élőben a Little Mix búcsúturnéja – élménybeszámoló a birminghami koncertről

A banda a koncertsorozat után hosszabb időre visszavonul.

Aprilis 2-án, Belfastban startolt el a Little Mix legújabb turnéja, a Confetti Tour, mellyel egyrészt a megalakulásuk 10 éves évfordulóját is ünneplik (a koncertsorozatot eredetileg 2021-ben tartották volna meg), másrészt pedig egy időre búcsúznak is a rajongóiktól, ugyanis ezután egy hosszabb szünetre mennek, mint banda. Ha minden a tervek szerint haladt volna, 3 éve már láttuk volna a lányokat Bécsben, ám a koncertet csupán pár órával a kezdés előtt lemondták, mert az egyik kamion, ami a színpad egy darabját szállította, balesetezett. A csalódottságunknak valószínűleg el tudjátok képzelni, így természetesen nem volt kérdés, hogy a következő turnéjukon mindenképpen ott kell lennünk, még akkor is, ha a Holdon lesz.

Szerencsére azért a Holdig nem kellett elmennünk értük, de mivel a Covid miatt Európába most nem jöttek el, így Angliáig igen, amit egyébként abszolút nem bántunk. A választásunk a birminghami koncertre esett, főként, mert az ír dátumokat leszámítva az összes show ülő, és nem volt kérdés, hogy első sorba szerettünk volna jegyet szerezni, ezt pedig a londonira nehezebb lett volna kivitelezni a nagyobb érdeklődés miatt. Így hát, mivel az volt a legközelebb Londonhoz, maradt Birmingham, ahová sikerült is első soros jegyeket venni, méghozzá a jobb oldali blokk első két ülését.

A koncertnek a majdnem 16 ezer férőhelyes Resorts World Arena adott otthont, amit 3 nap leforgása alatt négyszer is megtöltöttek a lányok: az első show-ra április 21-én, a másodikra 22-én, a harmadikra 23-án délután, a negyedikre pedig 23-án este került sor, a mi jegyünk pedig a másodikra szólt. Maga a helyszín könnyen megközelíthető volt, csupán 10 percet kellett vonatozni a központtól, ahol a szállásunk is volt, de azért 21-én este azért elmentünk az arénához, hogy másnapra már biztosan tudjuk a járást. Szerencsére még nyitva volt a helyszín előtti merch stand, szóval gyorsan be is szereztünk egy pulcsit és egy turnékönyvet, és ahogy elsétáltunk a backstage felé, pont akkor kezdett a Little Mix, így meghallgattuk kintről az első három számot abban az izgalomban, hogy másnap már ugyanezt bentről, első sorból élvezhetjük.

Az első soros jegyeket kizárólag VIP csomagon belül lehetett venni, aminek a tartalma egy övtáska, egy nyakba akasztó, egy kitűző csomag, egy karkötő, és egy legyező voltak, ezt pedig az email szerint 5-től lehetett volna átvenni, majd 6-tól kezdődött volna a beengedés. Sajnos egy kis félrekommunikáció történt a helyszín és a szervezők között, így a csomagot csak hattól tudtuk átvenni, amikor a beengedés is megindult, de szerencsére ez volt a legnagyobb „probléma” az este folyamán. A személyzet nagyon kedves és segítőkész volt, a koncert kezdetéig az arénában lehetett többféle étteremben ételt, italt venni, és több ponton is árultak merch-öt, bár még így is hatalmas sorok álltak a standoknál. Két előfellépőjük is volt a lányoknak: az estét Denis Coleman nyitotta, majd a tehetségkutatójuk nyertese, a Since September melegítette be a közönséget, mielőtt ők maguk léptek volna színpadra. Természetesen, ahogy ez náluk már hosszú évek óta szokás, az intro előtt közvetlenül Beyoncé Run The World (Girls) című slágere csendült fel, a fanok pedig ekkor már tudták, hogy csupán percek választják el őket attól, hogy élőben láthassák kedvenceiket, így szinte az egész aréna állva táncolta végig a dalt.

Az intro után tömérdek konfetti kíséretében meg is érkezett Perrie, Jade, és Leigh-Anne a színpadra, egy lebegő állványon pár méterrel a főszínpad felett, és belekezdtek a Shout Out to My Ex-be. Tudtuk, hogy az állványról a mi oldalunkon fognak lesétálni a refrén előtt, így én már készítettem is a „Hungary loves Little Mix” feliratú magyar zászlónkat, amit vittünk, és amit a lányok egyből ki is szúrtak. Leigh meglepődött arccal nyugtázta a dolgot, Perrie pedig amint meglátta, ránk mutatott, integetett nekünk, és egy puszit is dobott, majd nagyjából a refrén felét úgy énekelte, hogy közben ránk nézett végig. Képzelhetitek, mekkora élmény volt ez úgy, hogy ott álltak előttünk, csupán pár méterre tőlünk!

A koncert első negyedében még a Heartbreak Anthem, a Break Up Song, és a Wings dalaikat adták elő, melyekkel abszolút beindították a bulit, mindeközben pedig olyan vokálokat és koreográfiát villantottak, hogy csak na. Egy rövid átvezető után aztán kezdetét is vette a második szekció, ami a hivatalos setlist (erről majd kicsit később) szerint az All Eyes On Me névre hallgat. A show-t megelőző hetekben gondolkoztam azon, vajon miért nincsen nagyjából egy videó sem az átvezető videókról. Élőben aztán megkaptam a választ: nem vitték túlzásba őket, a lányok nem is szerepelnek benne, csupán egy animáció köti le a közönséget, amíg ők átöltöznek. Ezzel természetesen semmi probléma nincsen, hiszen nem is ez a lényeg.

A Power-t és a Gloves Up-ot a Move követte, majd Jade megragadta az alkalmat, hogy megköszönje az LMBTQ+ rajongóiknak a támogatást az elmúlt évtizedben, mielőtt elénekelték a talán egyik legszebb és legmeghatóbb dalukat, a Secret Love Song-ot. A Woman Like Me című slágerüket új köntösbe öltöztették a turnéra, és egy rockosított verzióját adták elő egy kis pirotechnikával megfűszerezve, amitől egyébként elképesztően meleg lett ott az első sorokban, ezt pedig a Happiness és a No More Sad Songs követte, melyek közül az utóbbit már a lebegő kisszínpadon adták elő. A rajongók nagy örömére karrierjük során most először énekelték élőben a Love Me or Leave Me című dalukat, majd a Between Us-szal zárták a show második felét, amit egyébként a turné során Birminghamben először bírtak ki sírás nélkül, de persze még így is egy igencsak érzelmes előadásnak lehettünk szem- és fültanúi.

Ezzel le is tudták a balladákat és a lassú dalokat, és a továbbiakban ismét a bulié volt a főszerep. A Love (Sweet Love)-hoz trónon ülve, koronával a fejükön érkeztek meg a színpadra, és igazi fénypontja volt az estének, hiszen szemmel láthatóan imádták ezt a dalt előadni. Talán a Reggaeton Lento remix alatt csillogtatták meg a leginkább a tánctudásukat is, a koreográfia egyszerűen hibátlan volt, majd a Wasabi következett, ami élőben még nagyobbat üt, mint az albumon.

A következő nagyjából 10-15 perc az abszolút kedvencem volt a koncert során, hiszen zsinórban adták elő a 3 kedvenc dalomat. A Black Magic című slágerüket csak az első refrénig énekelték, ugyanis utána egy táncos rész következett, ami egyszerűen csodálatos volt élőben, az első sorból. A Salute-ot Lil Nas X dalával, az Industry Baby-vel fűszerezték meg, majd a Touch következett, ami egyszerűen zseniális volt mind a színpadkép, mind a vokálok, mind pedig a koreográfia és a hangulat szempontjából is. Az Only You alatt egy pár percre leültek a színpadon található lépcsőkre a táncosaikkal közösen, és tulajdonképpen már csak a tűz hiányzott volna a tábortűz-hangulathoz. Egyből utána aztán bele is csaptak a No Time for Tears-be, amivel maximálisan sikerült felrázniuk a közönséget.

A show-t a Confetti-vel zárták, és mondanunk sem kell, hogy konfettiben nem volt hiány. Természetesen nem maradhatott ki a Sweet Melody sem, ami a ráadás dal volt, így egy tökéletesen megkomponált előadással búcsúztak a birminghami rajongóktól. Sok év rajongás után hihetetlen volt élőben, pár méteres közelségről látni a lányokat, hallani a dalaikat, és velük együtt ünnepelni a több, mint egy évtizedes karrierjüket. A koncert ennél jobban nem is lehetett volna összerakva, tényleg olyan érzés volt, mint egy nagy buli, egy ünnep, aminek a középpontjában Jade, Leigh-Anne, és Perrie álltak.

Az utolsó dal után még egy kis szuvenír gyanánt szerettük volna elkérni a mellettünk ülő biztonsági őrtől a setlistet. Először azt mondta, sajnos nem tudja odaadni, mert a következő napi koncertre is szüksége lesz rá, de egyből megkérdezett valakit, hogy neki van-e egy felesleges, amit oda tudna adni nekünk, viszont neki sem volt. Megköszöntük, és még egy képet csináltunk az arénában a zászlónkkal, ezután pedig legnagyobb meglepetésünkre mégis egy őr mégis ódanyújtott nekünk egy setlistet, mondván, majd szerez magának másikat holnapra.

Összességében hatalmas élmény volt, amit soha nem fogunk elfelejteni, és reméljük, a jól megérdemelt szünet után újult erővel térnek vissza a lányok, hogy még sok-sok rajongónak szerezhessenek ilyen felejthetetlen estéket.