Bulizz világsztárokkal Közép-Európa egyik legmenőbb helyszínén

Egyedülálló helyszínen várja a látogatókat július 7-10. között az EXITFesztivál, amit ezúttal is a Péterváradi erőd falai között rendeznek meg. A Budapesttől nagyjából 300 km-re található, négy napos eseményen olyan előadók lépnek majd színpadra, mint Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea és James Arthur. Közel 40 programhelyszín és több mint 1000 fellépő várja majd a bulizni vágyó közönséget. A fesztivál idén egy egyedi NFT kollekcióval is előrukkol.

Van, ahol egy szigeten, egy tó- esetleg egy folyó partján rendeznek fesztivált, de Újvidéken ennél is különlegesebb helyszínen, az Osztrák-Magyar Monarchia idejében közvetlenül a Duna partjára épített erőd falain belül tartják az EXIT-et. Egészen egyedülálló élmény világsztár fellépőket hallgatni várfalak, alagutak és macskaköves ki utcácskák között. Mindezt Budapesttől 300 kilométerre, a magyar nagy fesztiválok belépő árainak töredékéért.

A szervezők idén is színes felhozatallal készülnek a nyárra, a legnagyobb világsztárok, mint Calvin HarrisNick Cave & The Bad SeedsIggy Azaleavagy James Arthur mellett olyan nevekkel találkozhatunk, mint AfrojackATBBoris BrejchaJax JonesMaceo PlexMarky RamoneMasked WolfMathameSepulturaShouseZhu, csak hogy párat említsünk. A fesztivál egyik legizgalmasabb helyszíne a Dance Arena, ami egészen reggel 9-ig ad otthont a legjobb elektronikus buliknak, sokak szerint a világ legkultikusabb elektronikus zenei fesztivál színpadán. A fellépők teljes, már bejelentett listája itt érhető el, de hamarosan újabb nevekkel érkeznek a szervezők.

Sok minden történt a fesztivállal az elmúlt években, de továbbra is igyekszik újabb és újabb ötletekkel előrukkolni. Nem véletlenül jelölte a tavalyi évben a világ legjobb fesztiváljai közé az NME, ráadásul az elmúlt években a Szigethez hasonlóan kétszer is elnyerte az Európa Legjobb Nagyfesztiválja díjat. Az EXITidén egy egyedi kezdeményezéssel is készül: az egyik vezető elektronikus zenei producerrel, Maceo Plex-szel karöltve különleges NFT kollekciót dobnak piacra május 14-én. 

2021 nyarán az EXIT volt az első európai nagyfesztivál, amit a pandémia ellenére is megtartottak. A tavalyi évben több ezer magyar fesztiválozó látogatott ki és több mint 70 országból érkeztek résztvevők. Ez az érdeklődés a rendezvény hírneve mellett a városnak és környékének, mint izgalmas turisztikai desztinációnak is köszönhető. Újvidék számos nappali programmal és gasztronómiai különlegességekkel várja a turistákat. A fesztivál hivatalos beach kempingje az erődtől és a városközponttól is kb. 30 perc sétára, a Duna partján található, de emellett az egész város remek szálláslehetőségeket kínál, legyen szó hotelekről, hostelekről vagy apartmanokról.

A rendezvény 20 éves fennállásának évfordulójára egy különleges aftermovie-val készültek a szervezők. Az emlékek felidézése pedig  mindannyiunkat visszarepíthetett arra a júliusi négy napra, amikor megmutatták a világnak az egység, az élet, a kaland, a szabadság és a szeretet erejét,  az EXIT 2.0 – „Celebrate Life” üzenetéhez méltó módon. A tavalyi Celebrate Life üzenetet továbbgondolva az idei Together.Always! szlogen is erre az életigenlő közösségi erőre reflektál, amit a fesztivál 20 éve sugároz magából, így idén sem kisebb a cél, mint együtt ünnepelni az életet, 4 napon át a Péterváradi erőd falai között. 

A magyar látogatók különösen fontosak az EXIT számára, ezért nekik kedvezményes árú bérleteket biztosítanak a magyar hivatalos jegyterjesztő partneren keresztül, a Festival Travel webshopjában.