Camila Cabello: nem okolom a Fifth Harmony-s lányokat a történtek miatt 

A bandáról is őszintén énekel az énekesnő új albumán.

Majdnem három évvel a Romance után megérkezett Camila Cabello harmadik stúdióalbuma, mely a Familia névre lett keresztelve. Már pusztán a címből is következtethetünk rá, hogy egy igencsak személyes anyagról van szó, ami teljes mértékben így is van. A lemezen az énekesnő a gyökereit helyezte előtérbe, és minden eddiginél őszintébben énekel az életéről, a volt szerelméről, mi több, a volt bandatársairól is.

Ez a fajta sebezhetőség nem meglepő, hiszen az új dalok egy olyan időszakában íródtak, amikor Camila lelkileg nem volt a legjobb passzban.

Akkoriban érzelmileg elég szarul voltam. Nyilván szeretnék jó dalokat készíteni, de igazából a fő célom az volt, hogy az adott nap csak jól és biztonságban érezzem magam a stúdióban, kiegyensúlyozott legyek, és hű maradjak önmagamhoz

– árulta el a Reuters magazinnak.

Az énekesnő nagyon fiatalon, csupán 15 évesen csöppent bele a zeneiparba, az pedig, hogy eljusson idáig, ahol ma van, nem volt egy könnyű utazás számára: tulajdonképpen ez áll a korong középpontjában.

Az eddigi albumaimhoz képest úgy érzem, ez a mostani sokkal jobban bemutat engem, mint embert. Sokkal földhözragadtabb, sokkal kerekebb. Az első kettő a tiniéveim végén, a húszas éveim elején született, és sokat szorongtam a készítésük közben.

Camila a Fifth Harmony tagjaként robbant be a köztudatba 2012-ben, azonban 2016. decemberében otthagyta a bandát, hogy szólókarrierbe kezdjen, és a távozása finoman szólva sem ment zökkenőmentesen. Erről is szó esik a WILLOW-val közös Psychofreak című dalában, amely egyben az album legújabb kislemeze, és klip is érkezett hozzá.

A szerzeményben azt énekli: “I don’t blame the girls for how it went down”, vagyis “nem okolom a lányokat a történtek miatt”. A szóban forgó sorról megerősítette, hogy egykori bandatársairól szól, akikkel elmondása szerint ugyan nem beszél sokat, de pozitív a viszonya. 

A dal tulajdonképpen a szorongásról szól, és azokról a különböző dolgokról, amik miatt szorongtam, miközben nagyon fiatalon belecsöppentem a zeneiparba. A lányokkal támogatjuk egymást egy-egy üzenettel meg ilyesmik. Nagyon jó a viszonyom velük.

A Familia-n 12 dal kapott helyet, és olyan közreműködő előadók, mint a fentebb is említett WILLOW, Ed SheeranYoutel, és Maria Becerra.