Cole Sprouse: a legtöbb Riverdale színész készen áll, hogy maga mögött hagyja a sorozatot

A GQ-nak mesélt a színész.

Cole Sprouse ikertestvérével, Dylannel együtt azóta dolgozik a szórakoztatóiparban, amióta csak az eszét tudja. Nem a saját döntése volt, hogy ezt a pályát választotta, hanem a szüleié, és tulajdonképpen gyerekkora óta ők ketten tartották el az egész családjukat. Disney-sztárként robbant be a köztudatba olyan sorozatokban, mint például a Zack és Cody élete, a csatornánál töltött évek után viszont egy kis nyugalomra vágyott, így egy időre eltűnt a nyilvánosság elől.

Hogy miért döntött így? A hírnév miatt, amit finoman fogalmazva sem szívlel túlságosan, és nem szeretett volna ennek hatására olyan hibákat elkövetni, mint előtte már rengeteg gyerekszínész.

Undorítónak tartom a hírnevet. Mindig is büszke voltam magamra amiatt, hogy jó döntéseket hoztam, és nem estem áldozatul sok mindennek, még az Disney után sem

– árulta el a GQ-nak.

2017-ben aztán ismét szárnyra kapott a karrierje, mikor megkapta Jughead Jones szerepét a hatalmas sikernek örvendő Riverdale-ben, aminek jelenleg is fut a hatodik évada, és nemrég azt is bejelentették, hogy már biztosan érkezik a hetedik is. Idén azonban már 30 éves lesz Cole, így szeretne tovább fejlődni, és alig várja, hogy véget érjen a széria, ezzel pedig nincs egyedül. 

A legtöbb Riverdale színész készen áll arra, hogy meghajoljon, maga mögött hagyja a sorozatot, és továbblépjen

– mondta.

Elmondása szerint nem arról van szó, hogy ne lenne hálás a lehetőségért, egyszerűen csak 5 év után már új kihívásokra vágyik.

Kreatív szempontból semmi beleszólásom nincs a Riverdale-be. Elmegyünk a forgatásra, megkapjuk a forgatókönyvet, gyakran csak aznap, és már indul is a felvétel. 

Hozzátette: egyszer felkérték arra, hogy legyen az egyik epizód rendezője, ő azonban ezt udvariasan visszautasította, mert tudta, hogy úgysem érvényesülne teljes mértékben az elképzelése a csatornáéval szemben. 

A színész nem csak emiatt várja, hogy vége legyen a népszerű szériának, hanem azért is, mert valódi küzdelem számára az a figyelem, amit kap miatta, főleg, ha a magánéletéről van szó. A rajongók még mindig gyászolják, hogy véget ért a kapcsolata kollégájával, Lili Reinharttal, pedig mostmár több éve, hogy szakítottak. 

Elárulta, hogy utálta, hogy a CW csatorna, amin Amerikában fut a széria, promóciós eszközként használta a szerelmüket, a szakításuk után pedig bele lett kényszerítve, hogy a közösségi oldalain tisztázza a dolgokat, mert annyi gyűlölködő üzenetet kapott miatta. Mindezek ellenére azonban jó szívvel emlékezik vissza az együtt töltött időre:

Annak ellenére, hogy a nyilvánosság előtt zajlott az egész, a lehető legvalóságosabb volt a kapcsolatunk. 

Cole azóta boldog párkapcsolatban él modell barátnőjével, Ari Fournier-vel, azonban erről a kapcsolatáról már nem oszt meg túl sokat a közösségi médiában. Ha akarna sem tudna, ugyanis az elvetemült fanok, akik még mindig nem bírtak megbirkózni a Lilivel való szakításával, egyszerűen nem hagyják.

A követőim minden posztot jelentenek Ariról és rólam, mint zaklatás, és azonnal törölve lesznek. Még akkor is, ha a barátaim posztolnak rólunk, azokat is törlik.

És hogy mit hoz a jövő a színész számára? Március 31-én jelent meg legújabb, Lana Condorral közös filmje, a Felszállás – Veled a Marsra, és még rengeteg olyan élményt szeretne magának, mint ennek a forgatása.

Nagyon jól éreztem magam közben, és csak ennek kell számítania. Kevés időnk van az életben, hogy azt csináljuk, amit tényleg szeretnénk.